VRBAS, Jaroslav, Marek TRÁVNÍČEK a Petr VLČEK. Představení testové baterie pohybových dovedností "MOBAK" - Možnosti uplatnění jako součást kurikula ve školní tv. In Petra Matošková, Jan Chrudimský. Fórum kinantropologie 2016, Vzdělávání v kinantropologii. Univerzita Karlova, FSPS, Praha: Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Praha. s. nestránkováno, 23 s. ISBN 978-80-87647-32-5. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Představení testové baterie pohybových dovedností "MOBAK" - Možnosti uplatnění jako součást kurikula ve školní tv
Název anglicky Introducing of the test batery "MOBAK"
Autoři VRBAS, Jaroslav (203 Česká republika, garant, domácí), Marek TRÁVNÍČEK (203 Česká republika, domácí) a Petr VLČEK (203 Česká republika, domácí).
Vydání Univerzita Karlova, FSPS, Praha, Fórum kinantropologie 2016, Vzdělávání v kinantropologii, od s. nestránkováno, 23 s. 2016.
Nakladatel Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Praha
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14410/16:00096179
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-87647-32-5
Klíčová slova česky Pohybové dovednosti; MOBAK; tělesná výchova
Klíčová slova anglicky Physical skills; MOBAK; Physical Education
Změnil Změnil: doc. PhDr. Mgr. Petr Vlček, Ph.D., učo 346572. Změněno: 27. 4. 2018 11:21.
Anotace
Cílem tohoto příspěvku je představení mezinárodní spolupráce založené na ověřování testové baterie MOBAK jako jedné z možností využití testů pohybových dovedností ve školní tělesné výchově u dětí mladšího školního věku v České republice a představení výsledků pilotního měření na vybraných základních školách v jihomoravském kraji pomocí popisné statistiky vyhodnocení. Na základě prvotního měření jsme zjistili (n357), že výsledky podle věku jsou podobné jako v ostatních evropských zemích. Také na základě zpětné vazby zúčastněných učitelů můžeme konstatovat, že se testová baterie pohybových dovedností MOBAK 1 setkala s kladnou odezvou v praxi. Domníváme se, že je potřeba ověřit možnosti této baterie na větším počtu testovaných, a proto se snažíme o navázání hlubší spolupráce.
Anotace anglicky
The goal of the text was to introduce an international network based on the MOBAK testing battery research. The battery presents one of the options how to test physical skills in elementary school physical education. In the paper we present some results of the pilot examination of the chosen elementary schools in the South-Moravian district of the Czech Republic. Based on the preliminary measurements (n357) we can conclude that our results are similar to the other network countries. We were also able to observe positive attitude toward using the MOBAK 1 testing battery by the participating teachers. As we find important to verify the battery on larger number of respondents we are working on the intensifying the international cooperation.
Návaznosti
MUNI/A/0963/2015, interní kód MUNázev: Výzkum kurikula vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (Akronym: VOČaZ)
Investor: Masarykova univerzita, Výzkum kurikula vzdělávací oblasti Člověk a zdraví, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 03:24