BINKA, Bohuslav, Barbora ČERNÍK BAKOŠOVÁ, Jan ČINČERA, Jan DOSTALÍK, Dominika GROHMANN, Dominik GROHMANN, Eva FRAŇKOVÁ, Jakub JIRKŮ, Naďa JOHANISOVÁ, Jan KRAJHANZL, Radoslava KRYLOVÁ, Šárka KŘEPELKOVÁ, Hana LIBROVÁ, Tereza NÁHLÍKOVÁ, Petra NĚMCOVÁ, Vojtěch PELIKÁN, Ivan PROUZA, Kateřina REZKOVÁ, Lucie SOVOVÁ, Karel STIBRAL, Renata SVOBODOVÁ, Zbyněk ULČÁK, Martin VYHNAL a Pavla ZAČALOVÁ. Krajinou environmentálních studií II. Populárně-naučné texty vyučujících a studentů. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 170 s. ISBN 978-80-210-8336-3. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Krajinou environmentálních studií II. Populárně-naučné texty vyučujících a studentů
Autoři BINKA, Bohuslav, Barbora ČERNÍK BAKOŠOVÁ, Jan ČINČERA, Jan DOSTALÍK, Dominika GROHMANN, Dominik GROHMANN, Eva FRAŇKOVÁ, Jakub JIRKŮ, Naďa JOHANISOVÁ, Jan KRAJHANZL, Radoslava KRYLOVÁ, Šárka KŘEPELKOVÁ, Hana LIBROVÁ, Tereza NÁHLÍKOVÁ, Petra NĚMCOVÁ, Vojtěch PELIKÁN, Ivan PROUZA, Kateřina REZKOVÁ, Lucie SOVOVÁ, Karel STIBRAL, Renata SVOBODOVÁ, Zbyněk ULČÁK, Martin VYHNAL a Pavla ZAČALOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 170 s. 2016.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-8336-3
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 28. 1. 2020 15:32.
Anotace
Dvacet čtyři rozmanitých textů soustředěných v této knize spojuje jediné – Katedra environmentálních studií FSS MU. Pochází z per jejích studentů, absolventů, doktorandů i vyučujících a odráží pestrost témat, jakými se zabývají. Dozvíte se například, v jaké kondici je české environmentální hnutí, jaké podoby má v České republice solidární ekonomika a proč stále tolik lidí popírá změny klimatu. Na stránkách této knížky se také vydáte na toulky městskou divočinou, odhalíte trhliny na zelené image Nového Zélandu a nakouknete do spíže holandských doktorů. Budete zasvěceni do tajů hlubinné ekologie Arne Naesse, posvítíte si na produkci palmového oleje a proniknete do pocitů rostlin. Obzory vám rozšíří i mnoho dalších témat. Podle odezvy na první knížku „Krajinou environmentálních studií“ věříme, že druhý díl uvítají možní uchazeči o studium na Katedře environmentálních studií, kteří chtějí blíže poznat náš obor, kolegové z environmentálních organizací i jiných akademických oborů, kteří se chtějí dozvědět něco zajímavého z mezioborové environmentalistiky, nebo zájemci z řad laické a přitom zvídavé veřejnosti.
VytisknoutZobrazeno: 17. 4. 2024 01:38