BINKA, Bohuslav, Barbora ČERNÍK BAKOŠOVÁ, Jan ČINČERA, Jan DOSTALÍK, Dominika GROHMANN, Dominik GROHMANN, Eva FRAŇKOVÁ, Jakub JIRKŮ, Naďa JOHANISOVÁ, Jan KRAJHANZL, Radoslava KRYLOVÁ, Šárka KŘEPELKOVÁ, Hana LIBROVÁ, Tereza NÁHLÍKOVÁ, Petra NĚMCOVÁ, Vojtěch PELIKÁN, Ivan PROUZA, Kateřina REZKOVÁ, Lucie SOVOVÁ, Karel STIBRAL, Renata SVOBODOVÁ, Zbyněk ULČÁK, Martin VYHNAL and Pavla ZAČALOVÁ. Krajinou environmentálních studií II. Populárně-naučné texty vyučujících a studentů. 1st ed. Brno: Masarykova univerzita. 170 pp. ISBN 978-80-210-8336-3. 2016.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Krajinou environmentálních studií II. Populárně-naučné texty vyučujících a studentů
Authors BINKA, Bohuslav, Barbora ČERNÍK BAKOŠOVÁ, Jan ČINČERA, Jan DOSTALÍK, Dominika GROHMANN, Dominik GROHMANN, Eva FRAŇKOVÁ, Jakub JIRKŮ, Naďa JOHANISOVÁ, Jan KRAJHANZL, Radoslava KRYLOVÁ, Šárka KŘEPELKOVÁ, Hana LIBROVÁ, Tereza NÁHLÍKOVÁ, Petra NĚMCOVÁ, Vojtěch PELIKÁN, Ivan PROUZA, Kateřina REZKOVÁ, Lucie SOVOVÁ, Karel STIBRAL, Renata SVOBODOVÁ, Zbyněk ULČÁK, Martin VYHNAL and Pavla ZAČALOVÁ.
Edition 1. vyd. Brno, 170 pp. 2016.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Popularizing texts and activities
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
ISBN 978-80-210-8336-3
Tags Munipress
Changed by Changed by: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Changed: 28/1/2020 15:32.
Abstract
Dvacet čtyři rozmanitých textů soustředěných v této knize spojuje jediné – Katedra environmentálních studií FSS MU. Pochází z per jejích studentů, absolventů, doktorandů i vyučujících a odráží pestrost témat, jakými se zabývají. Dozvíte se například, v jaké kondici je české environmentální hnutí, jaké podoby má v České republice solidární ekonomika a proč stále tolik lidí popírá změny klimatu. Na stránkách této knížky se také vydáte na toulky městskou divočinou, odhalíte trhliny na zelené image Nového Zélandu a nakouknete do spíže holandských doktorů. Budete zasvěceni do tajů hlubinné ekologie Arne Naesse, posvítíte si na produkci palmového oleje a proniknete do pocitů rostlin. Obzory vám rozšíří i mnoho dalších témat. Podle odezvy na první knížku „Krajinou environmentálních studií“ věříme, že druhý díl uvítají možní uchazeči o studium na Katedře environmentálních studií, kteří chtějí blíže poznat náš obor, kolegové z environmentálních organizací i jiných akademických oborů, kteří se chtějí dozvědět něco zajímavého z mezioborové environmentalistiky, nebo zájemci z řad laické a přitom zvídavé veřejnosti.
PrintDisplayed: 20/4/2024 01:53