RADVAN, Michal, Petr MRKÝVKA, Jiří KAPPEL, Johan SCHWEIGL, Michal LIŠKA, Jan NECKÁŘ, Petra SNOPKOVÁ, Michael ŠEFČÍK, Ivana PAŘÍZKOVÁ and Stanislav KOUBA. Důchodové daně (Income Taxes). 1st ed. Brno: Masarykova univerzita. 247 pp. Spisy Právnické fakulty MU (řada teoretická), Scientia 567. ISBN 978-80-210-8395-0. 2016.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Důchodové daně
Name in Czech Důchodové daně
Name (in English) Income Taxes
Authors RADVAN, Michal, Petr MRKÝVKA, Jiří KAPPEL, Johan SCHWEIGL, Michal LIŠKA, Jan NECKÁŘ, Petra SNOPKOVÁ, Michael ŠEFČÍK, Ivana PAŘÍZKOVÁ and Stanislav KOUBA.
Edition 1. vyd. Brno, 247 pp. Spisy Právnické fakulty MU (řada teoretická), Scientia 567, 2016.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Book on a specialized topic
Field of Study 50500 5.5 Law
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
ISBN 978-80-210-8395-0
Tags Munipress
Changed by Changed by: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Changed: 18/5/2017 14:30.
Abstract
Monografie je jedním z výstupů projektu katedrové podpory a je zaměřena na důchodové daně, resp. právní a ekonomické aspekty zdanění příjmů sensu largo (důchodů), a to jednak v historickém kontextu (připomíná 90 let od Englišovy daňové reformy přímých daní a 25 let stávající právní regulace), ale i v reálném čase při sledování vybraných institutů a stěžejních problémů, přes doporučení BESP a mezinárodní či zahraniční zkušenosti a konečně vyúsťuje v nástin projektu nové právní regulace daní z příjmů. Publikace vychází z teoretických poznatků v oblasti finančního práva a veřejných financí, jakož i z poznatků praxe.
Abstract (in English)
This monograph i sone of the outcomes of the departmental support project and it is focused on income taxes, respectively legal and economic aspects of income taxation sensu largo, both in historical context and in real time while monitoring selected institutes and fundamental problems, taking into account BEPS recommendations and international or foreign experience, and finally leads to the draft of new income taxes legal regulation. The publication is based on theoretical knowledge in financial law and public finances, and from practice.
Links
ROZV/20/PrF/2015, interní kód MUName: PrF - Příspěvek IP 2015
Investor: Ministry of Education, Youth and Sports of the CR
PrintDisplayed: 18/4/2024 16:33