ŽÍTEK, Vladimír a Viktorie KLÍMOVÁ. Aplikace konceptu regionálních inovačních systémů a implikace pro inovační politiku. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 178 s. ISBN 978-80-210-8415-5. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Aplikace konceptu regionálních inovačních systémů a implikace pro inovační politiku
Název anglicky The Application of the Concept of Regional Innovation Systems and the Implications for Innovation Policy
Autoři ŽÍTEK, Vladimír a Viktorie KLÍMOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 178 s. 2016.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-8415-5
Klíčová slova česky inovace; regionální inovační systém; inovační politika; region
Klíčová slova anglicky innovation; regional innovation system; innovation policy; region
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 18. 5. 2017 15:15.
Anotace
Monografie se zabývá konceptem regionálních inovačních systémů a inovační politikou. Koncept zahrnuje několik přístupů, přičemž empirická část našeho textu vychází ze systémových selhání na regionální úrovni, kdy jsou vymezeny tři typy problémových RIS: periferní, staré průmyslové a metropolitní regiony. S konceptem RIS úzce souvisí také koncept znalostních základen, který definuje analytickou, syntetickou a symbolickou základnu. Na základě těchto teoretických východisek byla vytvořena typologie RIS a znalostních základen českých krajů. Pozornost byla věnována také celkovému hodnocení regionálních inovačních systémů českých krajů. Významný vliv na rozvoj inovací má inovační politika, jíž jsou věnovány samostatné části, kde jsou formulovány implikace a doporučení pro její tvůrce.
Anotace anglicky
The book deals with the regional innovation systems concept and innovation policy. The concept of innovation systems encompasses several approaches, which influenced our empirical work. It was inspired by a typology of deficiencies in RIS, where three types of regions have been defined: peripheral, old industrial and metropolitan. The work was also inspired by knowledge base concept that defines analytical, synthetic and symbolic knowledge base. On the basis of these approaches typology of RIS and knowledge bases in the Czech regions have been estabislihed. The attention was also paid to the overall evaluation of regional innovation systems. Innovation policy has significant impact on innovation development too. Therefore, several subchapters were dedicated to implications for innovation policy.
Návaznosti
MUNI/A/0999/2015, interní kód MUNázev: Inovační výkonnost a její reflexe v inovační politice (Akronym: INOPO)
Investor: Masarykova univerzita, Inovační výkonnost a její reflexe v inovační politice, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 15:34