BARTOŇOVÁ, Miroslava, Marie VÍTKOVÁ, Ilona BYTEŠNÍKOVÁ, Lenka GAJZLEROVÁ, Dagmar OPATŘILOVÁ a Dana ZÁMEČNÍKOVÁ. Support Measures for Students with Special Education Needs in Mainstream Schools in the Czech Republic and Abroad. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 198 s. ISBN 978-80-210-8504-6. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Support Measures for Students with Special Education Needs in Mainstream Schools in the Czech Republic and Abroad
Název česky Podpůrná opatření pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami do školy hlavního vzdělávacího proudu v České republice a v zahraničí
Autoři BARTOŇOVÁ, Miroslava, Marie VÍTKOVÁ, Ilona BYTEŠNÍKOVÁ, Lenka GAJZLEROVÁ, Dagmar OPATŘILOVÁ a Dana ZÁMEČNÍKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 198 s. 2017.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-8504-6
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 2. 6. 2017 14:13.
Anotace
The main theme of this research monograph are support measures for pupils with special educational needs in inclusive schools. The book is divided into six chapters and several subchapters, which focus on different views on support measures. These views are derived from researches conducted on pupils with physical disabilities in primary and secondary schools, on pupils with speech disorders in primary schools and on the usage of ICT in education of pupils with special educational needs. Attention is also given to the methods for creation of inclusive and individualised tuition, to the tasks of teaching mentors and to the comparison of support measures in the Czech Republic and abroad.
Anotace česky
Výzkumná monografie se zabývá problematikou podpůrných opatření pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami do inkluzivní školy. Je členěná do šesti kapitol se subkapitolami se zaměřením na různý pohled stanovení podpůrných opatření, který vyplývá z realizovaných výzkumů se žáky s tělesným postižením na základní a střední škole, s narušenou komunikační schopností na prvním stupni základní školy a využití ICT při vyučování žáků se SVP. Pozornost je věnována také metodám k tvorbě inkluzivního a individuálního vyučování a úkolům mentorů při učení a komparaci stanovení podpůrných opatření v České republice a v zahraničí.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:00