HANUŠKOVÁ, Daniela, Jana SPÁČILOVÁ, Aneta POHOŘALÁ a Halina MATĚJOVÁ. Hodnocení kvality stravy konzumentů raw food – kazuistiky. Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, 2017, roč. 72, č. 3, s. 82-83. ISSN 1211-846X. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1383043, author = {Hanušková, Daniela and Spáčilová, Jana and Pohořalá, Aneta and Matějová, Halina}, article_location = {Praha}, article_number = {3}, keywords = {raw food; Evaluation of diet quality}, language = {cze}, issn = {1211-846X}, journal = {Výživa a potraviny}, title = {Hodnocení kvality stravy konzumentů raw food – kazuistiky}, volume = {72}, year = {2017} }
TY - JOUR ID - 1383043 AU - Hanušková, Daniela - Spáčilová, Jana - Pohořalá, Aneta - Matějová, Halina PY - 2017 TI - Hodnocení kvality stravy konzumentů raw food – kazuistiky JF - Výživa a potraviny VL - 72 IS - 3 SP - 82-83 EP - 82-83 PB - Výživaservis SN - 1211846X KW - raw food KW - Evaluation of diet quality N2 - Kazuistiky navazují na teoretický článek (VaP2/2017) 0 stylu stravování raw food. Jsou zaměřeny na analýzu stravovacího režimu třech mladých konzumentů raw food a jeho hodnocení z hlediska kvality i množství přijímaných živin. Nedostatečný přívod byl pozorován pouze u vitaminů D a B12, u vápníku významně v jednom případě. Ideální nebo naopak excesivní hodnoty přívodu ostatních makro- 1 mikronutrientů, které se ve výsledcích ukázaly, je však nutné hodnotit individuálně s ohledem na původ, podobu konkrétní živiny a existenci dalších faktorů znemožňujících nebo naopak podporujících resorpci v lidském organismu. ER -
HANUŠKOVÁ, Daniela, Jana SPÁČILOVÁ, Aneta POHOŘALÁ a Halina MATĚJOVÁ. Hodnocení kvality stravy konzumentů raw food – kazuistiky. \textit{Výživa a potraviny}. Praha: Výživaservis, 2017, roč.~72, č.~3, s.~82-83. ISSN~1211-846X.
|