VÍT, Michal, Zdenko REGULI, Martin SEBERA a Martin BUGALA. Identita policejních organizací. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 91 s. ISBN 978-80-210-8525-1. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Identita policejních organizací
Název anglicky Identity of police organisations
Autoři VÍT, Michal, Zdenko REGULI, Martin SEBERA a Martin BUGALA.
Vydání 1. vyd. Brno, 91 s. 2017.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-8525-1
Klíčová slova anglicky police research; corporate identity; police organisation
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 7. 7. 2017 11:33.
Anotace
Na základě výzkumu provedeného v rámci projektu COMPOSITE, který porovnával policejní organizace v Evropské unii s ohledem na policejní identitu a identifikaci policistů s jejich profesí, byl proveden nový výzkum zabývající se policisty v České republice. Výzkumný vzorek členů bezpečnostních složek byl v rozsahu n=271. Hlavním cílem výzkumu bylo popsat základní charakteristiky profesní identity policistů v České republice s důrazem na to, jak se členové bezpečnostních složek identifikují s profesí, které kvality, schopnosti a dovednosti vidí jako nejdůležitější pro profesi, které úkoly vidí jako základní. Výsledky výzkumu poukazují na současné trendy v procesu získávání profesní identity českých policistů v porovnání s výsledky v deseti evropských zemí.
Anotace anglicky
Building on research conducted within the COMPOSITE project which compared police organizations in the European Union with regard to police identity and identification of officers with their profession, we carried out new research examining police officers in the Czech Republic (n=271). A key objective of our research was to describe basic characteristics of professional identity of police officers in the Czech Republic with particular emphasis on how the law enforcement officers identify with their profession, which qualities, skills and abilities they consider crucial to their profession, and which tasks they consider essential. The results of our research showed the current trends in building a professional identity of Czech police officers compared to the results from 10 European countries.
Návaznosti
7E11044, projekt VaVNázev: Comparative Police Studies in the EU (Akronym: COMPOSITE)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Comparative Police Studies in the EU - COMPOSITE
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 16:41