BARÁTOVÁ, Beáta, Vendula BARTÁKOVÁ, Veronika ŤÁPALOVÁ, Kristýna WÁGNEROVÁ, Petr JANKŮ, Jana BĚLOBRÁDKOVÁ a Kateřina KAŇKOVÁ. Rizikové faktory přetrvání poruchy glukózové tolerance po porodu u žen s GDM. In 53. diabetologické dny. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rizikové faktory přetrvání poruchy glukózové tolerance po porodu u žen s GDM
Autoři BARÁTOVÁ, Beáta, Vendula BARTÁKOVÁ, Veronika ŤÁPALOVÁ, Kristýna WÁGNEROVÁ, Petr JANKŮ, Jana BĚLOBRÁDKOVÁ a Kateřina KAŇKOVÁ.
Vydání 53. diabetologické dny, 2017.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky gestační diabetes; postpartum porucha glukózové tolerance; konverze;
Klíčová slova anglicky gestational diabetes; postpartum disturbance of glucose tolerance; conversion
Změnil Změnil: Mgr. Lukáš Pácal, Ph.D., učo 14473. Změněno: 19. 9. 2017 20:00.
Anotace
Gestační diabetes mellitus (GDM) je jednou z nejčastěji se vyskytujících komplikací těhotenství. Ženy s GDM mají nejen vyšší frekvenci porodnických komplikací ale také vyšší riziko vzniku diabetu po porodu či kdykoliv v pozdějším věku. Cílem studie bylo (i) zjistit, jaká je incidence konverze GDM do permanentní postpartum poruchy glukózové tolerance, (ii) identifikovat faktory, které mohou zvyšovat riziko konverze, (iii) zjistit, jestli existují rozdíly v průběhu porodu (peripartal outcomes) u žen s GDM s a bez přetrvávající poruchy glukózové tolerance po porodu.
Návaznosti
NV16-28040A, projekt VaVNázev: Dlouhodobé dopady gestačního diabetes mellitus pro metabolické zdraví žen časně postpartum: význam nových diagnostických kritérií
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 07:53