KOMENDA, Martin a Jakub GREGOR. Zpracování, vizualizace a dolování dat z pohledu rozhodovacích procesů. 13.–14. září 2017, Telč. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. ISBN 978-80-210-8692-0. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zpracování, vizualizace a dolování dat z pohledu rozhodovacích procesů. 13.–14. září 2017, Telč
Název anglicky Data processing, visualization, and mining from the perspective of decision-making processes
Autoři KOMENDA, Martin a Jakub GREGOR.
Vydání 1. vyd. Brno, 2017.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor Dokumentace, knihovnictví, práce s informacemi
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-8692-0
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 21. 9. 2017 08:58.
Anotace
Informační brožura k edukačnímu semináři. Cílem dvoudenního semináře je poskytnout posluchačům komplexní pohled na proces vytěžování informací z různých datových zdrojů a v praxi upozornit na možná úskalí při řešení konkrétních úkolů. Jednotlivé tematické bloky jsou koncipovány tak, aby přinesly nejen teoretické pozadí pro celkovou orientaci v problematice dolování znalostí, ale také demonstrovaly různé přístupy použité v reálných projektech. V neposlední řadě je pozornost soustředěna na týmovou spolupráci, která vždy vyžaduje správné nastavení komunikačních kanálů při předávání informací mezi jednotlivými odděleními, odborným garantem a zadavatelem.
Anotace anglicky
The two-day course aims to provide a complex view of the process of information mining from various data sources and to point out potential difficulties in solving specific tasks in practice. Individual thematic units have been designed in a way which not only reveals the theoretical background for an overall orientation in knowledge-mining issues, but also demonstrates various approaches used in real projects. Last but not least, attention is paid to teamwork, which always requires an appropriate setting of communication channels in order to pass on information among individual departments, the expert guarantor and the contracting authority.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 09:04