WINKLER, Jiří, Iveta ZELENKOVÁ a Imrich VAŠEČKA. Analýza systému řízení sociálních služeb zabezpečovaných Statutárním městem Brnem. Brno: Masarykova univerzita, 2013, 111 s. Studie a analýzy pro III. komunitní plán.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analýza systému řízení sociálních služeb zabezpečovaných Statutárním městem Brnem
Název anglicky Analysis of the Social Services Management System provided by the Statutory City of Brno
Autoři WINKLER, Jiří, Iveta ZELENKOVÁ a Imrich VAŠEČKA.
Vydání Brno, 111 s. Studie a analýzy pro III. komunitní plán, 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výzkumná zpráva
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky Řízení a organizace sociálních služeb; Kvalita sociálních služeb; ekonomická efektivita služeb; sociální účinnost
Změnil Změnil: doc. PhDr. Jiří Winkler, Ph.D., učo 1110. Změněno: 4. 1. 2018 13:43.
Anotace
Cílem analýzy je identifikace problémů koordinace a kontroly sociálních služeb městem Brnem a návrh opatřeni pro zvýšení efektivity jejich řízeni. Součástí analýzy je také zpracování přehledu kritérií a hodnotících informací pro podporu koncepčního rozhodování o efektivitě, účinnosti a kvalitě sociálních služeb poskytovaných v městě Brně. Pro dosažení uvedených cílů jsme v předloženém textu provedli následující kroky: 1. Popis a meta-analýza organizace poskytováni sociálních služeb v městě Brně.2. Provedli jsme analýzu různých koncepcí vysvětlujících organizační selhání výkonu sociálních služeb. Vyhodnotili jsme tyto teorie podle toho, jaké typy faktorů pokládají za určující pro organizační výkon při poskytování sociálních služeb.3. Vytvořili jsme kritéria pro hodnocení organizace a řízení sociálních služeb. Při hodnocení stávající organizace sociálních služeb jsme zvažovali více hledisek hodnocení,jako jsou profesionální kvalita služeb, ekonomická efektivnost, tak i sociální a politická účinnost opatření sociálních služeb.
Anotace anglicky
The aim of the analysis is to identify the problems of coordination and control of social services by the City of Brno and to propose a measure for increasing the efficiency of their management. The analysis also includes a review of criteria and evaluation information to support conceptual decision-making. To achieve these goals, we've taken the following steps: 1. Description and meta-analysis of the social services organization in Brno. We have analyzed various concepts explaining organizational failures in the performance of social services. We have evaluated these theories according to what types of factors they consider to be decisive for organizational performance in the provision of social services.3. We have created criteria for evaluating the organization and management of social services. In assessing an existing organization of social services, we considered more evaluation considerations, such as professional quality of service, economic efficiency, as well as the social and political efficiency of social services measures.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 17:40