k 2017

Servings vs. dietary reference values in children up to 18 years of age

KROBOT, Martin

Basic information

Original name

Servings vs. dietary reference values in children up to 18 years of age

Name in Czech

Porce vs. výživové doporučené dávky u dětí do 18 let

Authors

Edition

European Federation of the Associations of Dietitians Conference 2017, 2017

Other information

Language

English

Type of outcome

Prezentace na konferencích

Field of Study

30000 3. Medical and Health Sciences

Country of publisher

Netherlands

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

Faculty of Medicine

Keywords (in Czech)

porce;výživové doporučené dávky;děti;velikost porce

Keywords in English

servings;dietary reference values;children;serving size

Tags

International impact
Změněno: 18/2/2018 16:37, Mgr. Martin Krobot

Abstract

V originále

This poster focuses on the simplification used in a one-to-one therapy where the size of one serving is being compared to the size of a fist. It compares a three-day diet in which the weight of the food served is based on the size of a fist with dietary reference values for children whose fist size was previously measured. The three-day diet was drawn up according to the recommendations of project Movement and nutrition.

In Czech

Poster se zaměřuje na zjednodušení používané v individuální terapii, kdy jsou velikosti porcí přirovnávány k velikosti pěsti. Na vzorku dětí, jimž byl změřen objem jejich pěsti, se snaží porovnat rozpis stravy, ve kterém jsou gramáže potravin odvozeny od velikosti pěsti, s výživovými doporučenými dávkami pro děti dané věkové kategorie. Rozpis stravy byl sestaven na základě doporučení projektu Pohyb a výživa.