Detailed Information on Publication Record
2017
„Cat-pork“ syndrom
PEŠÁK, Sáva, Jiří HAVLÁSEK and Vojtěch THONBasic information
Original name
„Cat-pork“ syndrom
Name (in English)
„Cat-pork“ syndrome
Authors
PEŠÁK, Sáva (203 Czech Republic), Jiří HAVLÁSEK (203 Czech Republic) and Vojtěch THON (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
První vydání. Praha, Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance, p. 151-152, 2 pp. Edice postgraduální medicíny, 2017
Publisher
Mladá fronta
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Field of Study
30102 Immunology
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/00216224:14110/17:00098779
Organization unit
Faculty of Medicine
ISBN
978-80-204-4644-2
Keywords (in Czech)
kočka; vepřové maso; alergie; zkřížená reaktivita; sliznice; specifické IgE protilátky
Keywords in English
cat; pork; allergy; cross-reactivity; mucosa; specific IgE antibodies
Tags
Změněno: 3/5/2018 10:01, Soňa Böhmová
V originále
V alergologické praxi je nutné dokázat komplexně vyhodnotit vztah alergenově specifické senzibilizace inhalačními alergeny s respirační symptomatologií a potravinovou alergií z důvodů zkřížené reaktivity jednotlivých komponent. Kapitola představuje vyhodnocení zkřížené reaktivity aero a potravinových alergenů pacientů reagujících na kočku a na vepřové maso, včetně diferenciální diagnostiky a tolerance.
In English
The association between IgE sensitization with respiratory symptoms to inhaled allergens and food allergy due to cross-reactive allergen components is important to evaluate in allergy practice. In this chapter, we focused on assessment of cross-reactivity between aeroallergens and foods in patients with cat-pork syndrome, incl. differential diagnostics and tolerance.