C 2017

„Cat-pork“ syndrom

PEŠÁK, Sáva, Jiří HAVLÁSEK and Vojtěch THON

Basic information

Original name

„Cat-pork“ syndrom

Name (in English)

„Cat-pork“ syndrome

Authors

PEŠÁK, Sáva (203 Czech Republic), Jiří HAVLÁSEK (203 Czech Republic) and Vojtěch THON (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

První vydání. Praha, Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance, p. 151-152, 2 pp. Edice postgraduální medicíny, 2017

Publisher

Mladá fronta

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Field of Study

30102 Immunology

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

RIV identification code

RIV/00216224:14110/17:00098779

Organization unit

Faculty of Medicine

ISBN

978-80-204-4644-2

Keywords (in Czech)

kočka; vepřové maso; alergie; zkřížená reaktivita; sliznice; specifické IgE protilátky

Keywords in English

cat; pork; allergy; cross-reactivity; mucosa; specific IgE antibodies

Tags

Změněno: 3/5/2018 10:01, Soňa Böhmová

Abstract

V originále

V alergologické praxi je nutné dokázat komplexně vyhodnotit vztah alergenově specifické senzibilizace inhalačními alergeny s respirační symptomatologií a potravinovou alergií z důvodů zkřížené reaktivity jednotlivých komponent. Kapitola představuje vyhodnocení zkřížené reaktivity aero a potravinových alergenů pacientů reagujících na kočku a na vepřové maso, včetně diferenciální diagnostiky a tolerance.

In English

The association between IgE sensitization with respiratory symptoms to inhaled allergens and food allergy due to cross-reactive allergen components is important to evaluate in allergy practice. In this chapter, we focused on assessment of cross-reactivity between aeroallergens and foods in patients with cat-pork syndrome, incl. differential diagnostics and tolerance.