CHAMRÁTHOVÁ, Anna. Vztahuje se na činnost veřejného ochránce práv správní řád?. Online. In LENHART, Michal, Josef ANDRAŠKO a Juraj HAMUĽÁK. Míľniky práva v stredoeurópskom priestore 2017. Bratislava: Univerzita Komenského v Bratislave, Právnická fakulta, 2017, s. 580-584. ISBN 978-80-7160-445-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vztahuje se na činnost veřejného ochránce práv správní řád?
Název anglicky Does Administrative Procedure Code Cover the Activity of the Public Defendor of Rights?
Autoři CHAMRÁTHOVÁ, Anna.
Vydání Bratislava, Míľniky práva v stredoeurópskom priestore 2017, od s. 580-584, 5 s. 2017.
Nakladatel Univerzita Komenského v Bratislave, Právnická fakulta
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
ISBN 978-80-7160-445-7
Klíčová slova česky veřejný ochránce práv; správní řád; výkon veřejné správy
Klíčová slova anglicky Public Defendor of Rights; Administrative Procedure Code; performance of public administration
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: JUDr. Anna Richterová, Ph.D., učo 378809. Změněno: 11. 1. 2018 10:06.
Anotace
Příspěvek se zabývá tím, jaký je vlastně rozsah působnosti správního řádu, a to konkrétně otázkou, zda jej lze vztáhnout i na činnost veřejného ochránce práv, instituci zamýšlenou jako nesvázanou předepsanými pravidly činnosti. Navzdory běžně přijímanému opačnému názoru příspěvek poukazuje na to, že minimálně v podmínkách ČR je tato otázka přinejmenším sporná, a to kvůli vymezení působnosti českého správního řádu tak, že se vztahuje na veškerý výkon působnosti v oblasti veřejné správy, přičemž lze uvažovat o tom, zda je vyloučeno do této kategorie podřadit činnost ochránce.
Anotace anglicky
The paper deals with the issue of the scope of the Administrative Procedure Code, specifically whether it covers the activity of the Public Defendor of Rights, an institution intended as free from prescribed rules of performance. Contrary to the general opposite opinion the paper points out the question is, at least in the Czech Republic, disputable at least due to the delimitated scope of effect of the Administrative Procedure Code in a way that it covers all the performance of the public administration. At the same time, it can be speculated if the activity of the Public Defendor of Rights is really excluded from this category.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 16:11