STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ, Hana, Petr KAMENICKÝ, Jana NEDOMOVÁ, Jana OVČÁČKOVÁ, Šimon KŘÍŽ a Hana NOVOTNÁ. Na těle - výstava v galerii Černá linka. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Na těle - výstava v galerii Černá linka
Název česky Na těle - výstava v galerii Černá linka
Název anglicky On the body - an exhibition in the Černá linka gallery
Autoři STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ, Hana, Petr KAMENICKÝ, Jana NEDOMOVÁ, Jana OVČÁČKOVÁ, Šimon KŘÍŽ a Hana NOVOTNÁ.
Vydání 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání (zogranizování) výstavy (s/bez krit. katal.)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky tělo;šperk;body art;výtvarné umění
Klíčová slova anglicky body;jewellery;body art;visual art
Změnil Změnila: doc. PaedDr. Hana Stehlíková Babyrádová, Ph.D., učo 1422. Změněno: 11. 1. 2018 13:32.
Anotace
Výstavní projekt Na těle… realizovaný pedagogy a studenty Katedry výtvarné výchovy PdF MU v podzimních a zimních měsících tohoto roku je založen na principech oponujících všudypřítomnému předvánoční- mu konzumu. Prezentuje autorské šperky, které vznikaly jako experimenty balancující na pomezí volné a užité tvorby (bodyart, akce, design) nebo na rozhraní autonomní drobné plastiky a oděvních doplňků. Ve vystavené kolekci jsou zahrnuty i drobnosti parodující masovou produkci bižutérie (závěsy, brože, náušnice, náramky), jež vznikaly jako výsledek odlehčené hry s materiály – s hlínou, textilem či kovem. Jejich tvůrci využili příležitosti vyměnit akt pouhého pořizování věcí za akt jejich vytváření. Křehkost některých použitých materiálů snad může podvědomě souviset i s aktuální ohrožeností kreativity zastiňované pestrou nabídkou nákupu sériově vyráběných věci. Pokusili jsme se tak oživit tradici DIY.
Anotace anglicky
Exhibition project Na těle ... realized by teachers and students of the Department of Art Education at the Faculty of Arts, Masaryk University in the autumn and winter months of this year, is based on the principles opposed to the ubiquitous pre- to consume it. Presents author's jewelry that originated as experiments balancing the boundaries of free and applied creation (bodyart, action, design) or the interface of autonomous small sculpture and clothing accessories. The exhibits include parody of mass production of jewelery (curtains, brooches, earrings, bracelets) that originated as a result of a lightweight game with materials - clay, textile or metal. Their creators took the opportunity to exchange the act of making things as an act of their creation. The brittleness of some of the materials used may be unconsciously related to the current threats of creativity shadowed by the varied offer of the purchase of mass-produced items. We have tried to revive the DIY tradition.
Návaznosti
MUNI/A/1177/2016, interní kód MUNázev: Osobnosti a témata české výtvarné pedagogiky (Akronym: Osobnosti 2017)
Investor: Masarykova univerzita, Osobnosti a témata české výtvarné pedagogiky, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 02:02