PÁČ, Libor a Ladislava HORÁČKOVÁ. Anatomie pohybového systému člověka. 4. dotisk 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 117 s. ISBN 978-80-210-4953-6. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Anatomie pohybového systému člověka
Název česky Anatomie pohybového systému člověka
Název anglicky Anatomy of human locomotor system
Autoři PÁČ, Libor a Ladislava HORÁČKOVÁ.
Vydání 4. dotisk 1. vyd. Brno, 117 s. 2018.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-4953-6
Klíčová slova česky anatomie, pohybový systém
Klíčová slova anglicky anatomy, locomotory system
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 6. 3. 2018 09:56.
Anotace
Učební text se v úvodu zabývá problematikou obecné anatomie. Na úvodní část navazuje kapitola o kostech (osteologie), ve které jsou probírány jednak otázky obecné stavby kostí a dále jsou detailně popsány jednotlivé kosti lidského těla. Popis všech kostí je doplněn praktickými poznámkami. Další úsek je věnován kosterním spojům (artrologii). Všechny klouby jsou nejen podrobně popsány, ale text je opatřen i poznámkami o jejich klinickém významu. Závěrečná kapitola se zabývá popisem svalového systému (myologie). U všech svalů je uvedený jejich průběh a vztahy k okolním strukturám se zvláštním důrazem na funkční význam svalových skupin i jednotlivých svalů.
Anotace anglicky
„Anatomy of human locomotor system“ describes in the first chapter the problems of general anatomy. The next part presents description of bones (osteology). The detail description of individual bones is completed with practical notes. The next chapter is deal with skeletal joints (arthrology). The description of all joints is completed with important clinical notes. In the last chapter are described muscles (myology). The description of muscles (the origin, insertion, innervation) is accompanied by notes about importance of individual muscles and muscle groups actions.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 22:06