DOSTALÍK, Jan, Radoslava KRYLOVÁ, Lukáš KALA, Lucie SOVOVÁ, Vojtěch PELIKÁN, Zbyněk ULČÁK a Eva FRAŇKOVÁ. Specializovaná mapa vybraných brněnských zahrádkářských lokalit. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Specializovaná mapa vybraných brněnských zahrádkářských lokalit
Název anglicky Specialized map of selected allotment gardens in Brno
Autoři DOSTALÍK, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Radoslava KRYLOVÁ (203 Česká republika, domácí), Lukáš KALA (203 Česká republika, domácí), Lucie SOVOVÁ (203 Česká republika, domácí), Vojtěch PELIKÁN (203 Česká republika, domácí), Zbyněk ULČÁK (203 Česká republika, domácí) a Eva FRAŇKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 50702 Urban studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Webové stránky projektu nabízejí informace o projektu, jeho výstupech a umožňují přístup k mapové aplikaci.
Kód RIV RIV/00216224:14230/17:00094452
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky Zahrádkářské kolonie; zahrádkové osady; městské plánování; městské zahradničení; Brno.
Klíčová slova anglicky Urban allotments; garden colonies; urban planning; urban agriculture; Brno.
Technické parametry Při zpracování specializované mapy byla data předzpracovaná v desktopovém GIS a publikována na webu (http://humenv.fss.muni.cz/zahradky/mapa/, resp. http://humenv.fss.muni.cz/zahradky/vystupy/) formou interaktivní mapy a textových dokumentů (pdf). Mapa byla vytvořena za využití mapového API (Leaflets) a tří podkladových vrstev: ČÚZK (OrtoFoto a ZM10) a Územní plán (ÚP) města Brna. Textová část (16 s.) s přílohou (27 s.) popisuje 5 (resp. 7) zahrádkářských lokalit a sleduje 8 vybraných vrstev. Vizualizace tematických mapových vrstev umožnila získat lepší představy o prostorovém rozložení jednotlivých aspektů městských produkčních a zahradních ploch. Uživatelem výsledků je státní, regionální a místní správa, odborná veřejnost i laická veřejnost, která se tak může zapojit do strategického rozhodování o současném i budoucím využití sledovaných lokalit. Za uživatele mapy: Lenka Jozífová, Technologická agentura ČR, e-mail: lenka.jozifova@tacr.cz, tel.: +420 234 611 615. Číslo smlouvy: 2016TD03000345.
Štítky rivok
Změnil Změnil: Mgr. Jan Dostalík, Ph.D., učo 74365. Změněno: 3. 4. 2018 15:13.
Anotace
Specializovaná mapa (resp. soubor specializovaných map) nabízí základní orientaci ve zkoumaných brněnských zahrádkářských lokalitách. Shrnuje základní informace k jednotlivým lokalitám a představuje výsledky mapování, které proběhlo v letech 2016 a 2017. Mapy jsou dostupné jako interaktivní mapová aplikace na webových stránkách projektu na adrese http://humenv.fss.muni.cz/zahradky/mapy a také jako textový dokument ve formátu *pdf (http://humenv.fss.muni.cz/zahradky/vystupy).
Anotace anglicky
The specialized map (resp. a set of specialized maps) offers basic guidance in the researched areas of urban allotments in Brno. It summarizes the basic information on researched areas and represents mapping results, which took place in 2016 and 2017. Maps are available as an interactive map application on the project website at http://humenv.fss.muni.cz/zahradky/mapy and also as a text document in *pdf format (http://humenv.fss.muni.cz/zahradky/vystupy).
Návaznosti
TD03000345, projekt VaVNázev: Vývoj metodiky pro hodnocení městských produkčních a zahradních ploch (Akronym: METURBAN)
Investor: Technologická agentura ČR, Vývoj metodiky pro hodnocení městských produkčních a zahradních ploch
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 02:11