Informační systém MU
SLABÝ, Ondřej, Marek SVOBODA a Jaroslav JURÁČEK. Diagnostický set pro stanovení rizika relapsu po nefrektomii u pacientů s nemetastatickým renálním karcinomem. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Diagnostický set pro stanovení rizika relapsu po nefrektomii u pacientů s nemetastatickým renálním karcinomem
Název česky Diagnostický set pro stanovení rizika relapsu po nefrektomii u pacientů s nemetastatickým renálním karcinomem
Název anglicky A diagnostic kit for assessing relapse risk after nephrectomy in patients with non-metastatic renal cell carcinoma
Autoři SLABÝ, Ondřej (203 Česká republika, garant, domácí), Marek SVOBODA (203 Česká republika, domácí) a Jaroslav JURÁČEK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2018.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výsledky s právní ochranou
Obor 30204 Oncology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14740/18:00101846
Organizační jednotka Středoevropský technologický institut
Klíčová slova česky Diagnostický set; nefrektomie; renální karcinom
Klíčová slova anglicky Diagnostic set; nephrectomy; renal carcinoma
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Pavla Foltynová, Ph.D., učo 106624. Změněno: 4. 4. 2019 09:26.
Anotace
V rámci předkládaného technického řešení byl identifikován specifický profil miRNA v nádorové tkáni asociovaný s rizikem relapsu renálního karcinomu po nefrektomii a byl vyvinut prognostický set založený na expresi miRNA pro pacienty s renálním karcinomem (RCC) umožňující identifikaci pacientů s vysokým rizikem relapsu onemocnění po nefrektomii, kteří by těžili z adjuvantní terapie, např. cílené léčby, a intenzivnějšího režimu sledování.
Anotace anglicky
Within the scope of the present invention, a specific miRNA profile was identified in tumor tissue associated with the risk of relapse of renal carcinoma after nephrectomy and a prognostic set based on the expression of miRNA for patients with renal carcinoma (RCC) was developed to allow identification of patients at high risk of relapse after nephrectomy would benefit from adjuvant therapy, such as targeted treatment, and more intensive monitoring.
Návaznosti
TE02000058, projekt VaVNázev: Centrum kompetence pro molekulární diagnostiku a personalizovanou medicínu (Akronym: MOLDIMED)
Investor: Technologická agentura ČR, Centrum kompetence pro molekulární diagnostiku a personalizovanou medicínu
Zobrazeno: 30. 4. 2024 15:51