RAUDENSKÁ, Martina, Jaromír GUMULEC, Jan BALVAN, Petr BABULA and Michal MASAŘÍK. Vybrané kapitoly z buněčné fyziologie (Selected chapters of cell physiology). Vydání první. Brno: Masarykova univerzita. 126 pp. ISBN 978-80-210-8994-5. 2018.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Vybrané kapitoly z buněčné fyziologie
Name (in English) Selected chapters of cell physiology
Authors RAUDENSKÁ, Martina (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Jaromír GUMULEC (203 Czech Republic, belonging to the institution), Jan BALVAN (203 Czech Republic, belonging to the institution), Petr BABULA (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Michal MASAŘÍK (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition Vydání první. Brno, 126 pp. 2018.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Textbook
Field of Study 30105 Physiology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/00216224:14110/18:00103883
Organization unit Faculty of Medicine
ISBN 978-80-210-8994-5
Keywords (in Czech) buněčná fyziologie
Keywords in English cell physiology
Tags Munipress, rivok
Changed by Changed by: Soňa Böhmová, učo 232884. Changed: 14/2/2019 09:36.
Abstract
Fyziologie a patologická fyziologie jsou tradičními obory medicíny. V posledních letech k rozvoji těchto oborů významně přispěly poznatky z molekulární a buněčné biologie. Prakticky každá oblast fyziologie a patologické fyziologie byla doplněna o zásadní poznatky, které do jisté míry mění zažité paradigma. Cílem knihy je přiblížit oblasti fyziologie buňky, které bývají mezi studenty medicíny tradičně neoblíbené a vysvětlit jejich důležitost pro fungování lidského organismu. Kniha ujasňuje principy zmiňovaných dějů a propojuje je s klinicky významnými dopady. Text je určen jak pro studenty oborů lékařských v předmětech Fyziologie, Vybrané kapitoly z fyziologie, Patologická fyziologie, tak studentů bakalářských směrů s přesahem do postgraduálního studia a programu Celoživotního vzdělávání.
Abstract (in English)
Physiology and pathological physiology are traditional fields of medicine, being significantly affected by recent knowledge from molecular and cellular biology. Practically every field of physiology and patholophysiology was expanded with findings, which to some extent change contemporary paradigm. The aim of this book is to clarify and explain the importance of topics of cell biology which are usually not understood well by students. The book clarifies principles of cellular physiology and connects them with clinically relevant conditions. The text is proposed for students of the medical faculties – Physiology, Selected chapters from Physiology, Pathological physiology, as well for bachelor and PhD students.
PrintDisplayed: 28/3/2024 10:23