KRÁLOVÁ, Tereza, Jiří GĄSIOR, Tereza HAMMEROVÁ a Julie ŠVECOVÁ. Metodika a didaktika vzpírání. Online. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2019. Elportál. ISSN 1802-128X. [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metodika a didaktika vzpírání
Autoři KRÁLOVÁ, Tereza, Jiří GĄSIOR, Tereza HAMMEROVÁ a Julie ŠVECOVÁ
Vydání 1. vyd. Brno, Elportál, 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 30306 Sport and fitness sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW url epub PURL html
ISSN 1802-128X
Klíčová slova česky tělesná výchova; vzpírání; trh; nadhoz; dřep
Klíčová slova anglicky physical education; weightlifting; snatch; clean and jerk; squat
Štítky elportál
Změnil Změnila: Mgr. Petra Baštářová, učo 105126. Změněno: 27. 8. 2019 10:28.
Anotace
Publikace Metodika a didaktika vzpírání obsahuje didaktiku sportu, která by měla sloužit jako praktický přehled aplikovatelný pro trenéry všech sportů se zaměřením na vzpírání jako sport vč. pravidel a systému soutěží. Velká část publikace je věnována popisu technik trhu a nadhozu z několika možných pohledů. Materiál je určen zejména studentům předmětu FSpS: np2506 Kondiční trénink 1 a nk2506 Kondiční trénink 1. Výuková pomůcka je také dostupná ve verzi pro mobilní zařízení (epub).
Anotace anglicky
The publication is designed to provide coaches with teaching the technique of the Olympic weightlifting. The publication contains information about weightlifting as a sport and the rules and system of competitions in weightlifting. The one part of the publication is devoted to the description of proper techniques of the weightlifting from the several possible views. Further, there is described and proposed a didactic sequence, which should serve as a practical overview applicable to coaches of all sports. One of the last parts in this publication is focused on the basics about types of grips, practical teaching methods for the snatch, clean and jerk, and squat.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 11:21