Informační systém MU
TULINSKÁ, Hana. Otevřený webový Kurz práce s informacemi. In Sborník příspěvků z konference a soutěže eLearning 2018. 2018. ISBN 978-80-7435-718-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Otevřený webový Kurz práce s informacemi
Název anglicky Open web-based Information literacy course
Autoři TULINSKÁ, Hana.
Vydání Sborník příspěvků z konference a soutěže eLearning 2018, 2018.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50803 Information science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-7435-718-3
Klíčová slova česky online kurz; otevřené vzdělávání; virtuální učební prostředí
Klíčová slova anglicky online course; open education; virtual learning environment
Změnil Změnila: Mgr. Hana Tulinská, učo 450341. Změněno: 22. 1. 2019 09:26.
Anotace
Otevřený online Kurz práce s informacemi pomáhá rozvíjet informační gramotnost a psaní odborného textu. Podoba kurzu usiluje o naplnění současných trendů ve vzdělávání. Obsah kurzu je na webových stránkách, a tedy dostupný a otevřený komukoliv. Forma článků s wiki odkazy podporuje možnost nelineárního učení. Velké množství odkazů na další zdroje zajišťuje digitální kurátorství. Studenti dostávají individuální zpětnou vazbu od tutora, nebo spolužáka. Dostupné jsou také autoevaluační kvízy. Studenti mohou zhodnotit svůj pokrok díky pretestu a posttestu. Jsou využity jednoduché a dostupné nástroje – webové stránky a Google Classroom. V kurzu je dbáno na vizuální styl, vhodnou jazykovou formu a uživatelskou přívětivost nástrojů. Vzdělávací akce nekončí známkou, ale její analýzou. K tomu jsou využity nástroje webové analytiky Google Analytics a Smartlook.
Anotace anglicky
The open online Information literacy course helps develop literacy and writing professional text. The form of the course aims at fulfilling the current trends in education. The content of the course is on the web site and therefore accessible and open to anyone. The form of links with wiki links supports nonlinear learning. Numerous references to other sources are provided by digital curatorship. Students receive individual feedback from a tutor or classmate. Self-evaluation quizzes are also available. Students can evaluate their progress through pretest and posttest. Simple and accessible tools - web pages and Google Classroom - are used. The course takes care of the visual style, the appropriate language form and user friendliness of the tools. Educational events do not end up with a mark, but with its analysis. The Google Analytics and Smartlook web analytics tools are used for this purpose.
Zobrazeno: 29. 7. 2024 15:21