VÍCHOVÁ, Monika, Tomáš URBÁNEK a Rastislav ŽIRKO. Porovnání výskytu clang asociací u klinické a neklinické populace. Online. In Zimní škola kognitivní psychologie, Malá Skála. 2019, [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Porovnání výskytu clang asociací u klinické a neklinické populace
Název česky Porovnání výskytu clang asociací u klinické a neklinické populace
Název anglicky Comparing the occurrence of clang associations in clinical and nonclinical populations
Autoři VÍCHOVÁ, Monika, Tomáš URBÁNEK a Rastislav ŽIRKO
Vydání Zimní škola kognitivní psychologie, Malá Skála, 2019.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Klíčová slova česky test slovních asociací, clang asociace, schizofrenie, reakční čas
Klíčová slova anglicky word association test, clang associations, schizophrenia, reaction time
Změnil Změnila: Mgr. et Mgr. Monika Mrázková, Ph.D., učo 362234. Změněno: 28. 1. 2019 14:18.
Anotace
V příspěvku byla zmíněna dílčí studie clang asociací, neboli odpovědí, které jsou v testu slovních asociací spojeny s podnětovým slovem převážně zvukově. Představen byl koncept clang asociací, kritéria adaptovaná do českého jazyka, analýza odpovědí od osob z klinické a neklinické populace, včetně shody posuzovatelů a porovnání četnosti výskytu v protokolech obou souborů.
Anotace česky
V příspěvku byla zmíněna dílčí studie clang asociací, neboli odpovědí, které jsou v testu slovních asociací spojeny s podnětovým slovem převážně zvukově. Představen byl koncept clang asociací, kritéria z anglického jazyka adaptovaná do českého jazyka, analýza odpovědí od osob z klinické a neklinické populace, včetně shody posuzovatelů a porovnání četnosti výskytu v protokolech obou souborů.
Anotace anglicky
In our poster we focus on clang associations, which means the answers (reactions) in Word Association Test, where the connections between them and stimulus are mostly phonological (by sound). We demonstrated the category criteria from English adaptated to Czech and we analyzed the reactions from clinical and also nonclinical persons, include the interrater reliability and the frequency in our samples.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 05:07