ŠILHAN, Zdeněk. Typologie venkovského prostoru se zaměřením na maloobchod a komerční služby. In Workshop doktorandek a doktorandů 2018. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Typologie venkovského prostoru se zaměřením na maloobchod a komerční služby
Název anglicky Typology of rural area – focus on retail and commercial services
Autoři ŠILHAN, Zdeněk.
Vydání Workshop doktorandek a doktorandů 2018, 2018.
Další údaje
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky Jihomoravský kraj; maloobchod; komerční služby; venkov; vybavenost obcí.
Klíčová slova anglicky The South Moravian Region; retail; commercial services; rural area; municipalities amenity.
Změnil Změnil: Ing. Zdeněk Šilhan, Ph.D., učo 322145. Změněno: 31. 1. 2019 12:15.
Anotace
Cílem příspěvku je vymezit typologii venkovského prostoru se zaměřením na maloobchod a komerční služby. Typologie je stanovena na základě výzkum provedeného Jihomoravským krajem v roce 2012 a na základě získaných dat z obcí Jihomoravského kraje v rámci rozsáhlejšího výzkumu současných faktorů ovlivňujících vybrané obslužní funkce ve venkovském prostoru s důrazem na maloobchod. Venkovské obce jsou dále roztřízeny podle již vzniklých typologií venkovského prostoru zohledňujících demografické a socioekonomické faktory. Typologie slouží pro ulehčení intepretace analýzy maloobchodu a služeb na území Jihomoravského kraje a především pro navazující výzkum spočívající v provedení rozhovorů s vybranými aktéry maloobchodu a služeb v jednotlivých typech venkovského prostoru.
Anotace anglicky
The goal of the article is to specify typology of rural area with focus on retail and commercial services. Typology is based on research made by South Moravian region in 2012 and on data obtained from the municipalities of the South Moravian Region as a part of a broader research of the current factors influencing selected service functions in rural areas with an emphasis on retail. Municipalities are further divided by the already existing typologies of rural areas taking into account the demographic and socioeconomic factors. Sense of typology is to help with interpreting of the retail and services analysis in South Moravian region. Typology will be also applied for the next research – interviews with selected retail and services providers in individual types of rural areas.
Návaznosti
MUNI/A/0994/2017, interní kód MUNázev: Města, obce, regiony: management, procesy a interakce v teorii a praxi (Akronym: MESTOR)
Investor: Masarykova univerzita, Města, obce, regiony: management, procesy a interakce v teorii a praxi, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 17:13