NEUBAUER, Karel. Kompendium klinické logopedie. 1. vyd. Praha: Portál, 2018, s. 625 - 642, 17 s. ISBN 978-80-262-1390-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kompendium klinické logopedie
Název česky Kompendium klinické logopedie
Název anglicky A compendium of clinical speech therapy
Autoři NEUBAUER, Karel.
Vydání 1. vyd. Praha, od s. 625 - 642, 17 s. 2018.
Nakladatel Portál
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-262-1390-1
Klíčová slova česky klinická logopedie, diagnostika, terapie, poruchy komunikace
Klíčová slova anglicky clinical speech therapy, diagnostics, therapy, communication disorders
Štítky diagnostika, klinická logopedie, poruchy komunikace, terapie
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Radka Horáková, Ph.D., učo 22250. Změněno: 18. 2. 2019 22:47.
Anotace
Kniha přibližuje současné poznatky a koncepce související s diagnostikou, terapií a preventivním působením v oblasti zdravotnické péče o osoby s poruchami komunikace. Snaží se zachytit významné trendy vývoje odborného myšlení a aplikací nových postupů do praxe oboru klinická logopedie a souběžně přiblížit zásadní poznatky oborů, které s komplexní péčí o osoby s poruchami komunikace přímo souvisí. Zastoupení poznatků z oblasti lékařské, lingvistické, psychologické i pedagogické oblasti dokládá význam víceoborového pojetí a spolupráce ve prospěch kvantitativního a především kvalitativního rozvoje komplexní péče o děti, dospělé i stárnoucí osoby s komunikačními deficity a poruchami.
Anotace anglicky
The book draws on current knowledge and concepts related to diagnostics, therapy and preventive action in the field of health care for people with communication disorders. It strives to capture important trends in the development of professional thinking and the application of new practices to the practice of clinical speech therapy and to explore the basic knowledge of disciplines that are directly related to the complex care of persons with communication disorders. The presentation of knowledge from the medical, linguistic, psychological and educational field is a proof of the importance of multidisciplinary concepts and cooperation in favor of quantitative and above all qualitative development of comprehensive care for children, adults and the aging with communication deficits and disorders.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 07:30