TROJANOVÁ, Eva a Jakub TROJAN. Dopad rozšířené reality na bezpečnostní opatření při pořádání eventů. In Krizové řízení a řešení krizových situací 2018. Sborník příspěvků z konference. Vydání I. Uherské Hradiště: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. s. 201-210. ISBN 978-80-7454-821-5. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dopad rozšířené reality na bezpečnostní opatření při pořádání eventů
Název česky Dopad rozšířené reality na bezpečnostní opatření při pořádání eventů
Název anglicky Impact of augmented reality to security precautions during the events
Autoři TROJANOVÁ, Eva a Jakub TROJAN.
Vydání Vydání I. Uherské Hradiště, Krizové řízení a řešení krizových situací 2018. Sborník příspěvků z konference, od s. 201-210, 10 s. 2018.
Nakladatel Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
ISBN 978-80-7454-821-5
Klíčová slova česky Event; rozšířená realita; Pokémon Go
Klíčová slova anglicky Event; augmented reality; Pokémon Go
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Změněno: 15. 7. 2021 22:12.
Anotace
Tento příspěvek se z teoretického hlediska zabývá vlivem a dopadem rozšířené reality na pořádaní eventů. Ty už samy o sobě ve své přípravě i ve svém průběhu vždy přinášejí nejrůznější rizika, která je potřeba předem analyzovat a připravit se na ně, případně aplikovat preventivní opatření. Jedním z rizik byla vždy i rozšířená realita, které se nevěnovala dostatečná pozornost. Nyní dochází k masivnímu vlivu rozšířené reality na běžné uživatele chytrých telefonů pomocí různých aplikací. Nastává tak čím dál častější konfrontace pořádané akce s vlivem rozšířené reality jako jednoho z možných faktorů rizik.
Anotace anglicky
This paper theoretically examines the influence and impact of augmented reality to organizing events. Events have always brought a variety of risks during their all phases that need to be analyzed and prepare for them, or apply preventive measures. One risk has always been in augmented reality, which is not given sufficient attention. Now there is a massive influence on the current state of augmented reality via smartphone users using different applications. Thus it tends to frequent confrontations among organized events with an impact of augmented reality as one of the possible risk factor.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 11:07