BAKOŠOVÁ, Mária a Lenka ČERNOHORSKÁ. Účinek macerátu a tinktury z oregana na vybrané bakterie a kvasinky. In Tomáškovy dny. 2019. ISBN 978-80-210-9296-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Účinek macerátu a tinktury z oregana na vybrané bakterie a kvasinky
Název česky Účinek macerátu a tinktury z oregana na vybrané bakterie a kvasinky
Název anglicky The effect of origanum vulgare extracts on various bacteria and yeasts
Autoři BAKOŠOVÁ, Mária a Lenka ČERNOHORSKÁ.
Vydání Tomáškovy dny, 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-210-9296-9
Klíčová slova česky oregano, bakterie, kvasinky
Klíčová slova anglicky origanum, bacteria, yeasts
Změnil Změnila: MUDr. Lenka Černohorská, Ph.D., učo 15927. Změněno: 10. 6. 2019 14:10.
Anotace
Z oregana byly připraveny dva roztoky: macerát a tinktura. Bylo použito 8 kontrolních kmenů bakterií a kvasinek. U macerátu byly hodnoty MIC více než 2 mg/ml pro všechny druhy mikrobů, tj. vodný roztok na inhibici růstu v téhle koncentraci nestačil. V případě tinktury byl inhibován růst většiny mikrobů při MIC 2 mg/ml.
Anotace anglicky
Two different extracts were prepared. 7 different bacterial strains and C. albicans were tested. In case of water solution MIC values were higher than 2 mg/ml for all tested microbes, in fact it was not effective. In case of ethanol solution MIC values were about 2mg/ml, enough for inhibition of almost all tested microbes.
VytisknoutZobrazeno: 19. 3. 2024 05:20