LISICKÁ, Stanislava, Barbora HOLLÁ a Lenka ČERNOHORSKÁ. Testování zázvoru, máty a křenu u bakterií Staphylococcus aureus a Escherichia coli. In Tomáškovy dny 2019. 2019. ISBN 978-80-210-9296-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Testování zázvoru, máty a křenu u bakterií Staphylococcus aureus a Escherichia coli
Název česky Testování zázvoru, máty a křenu u bakterií Staphylococcus aureus a Escherichia coli
Název anglicky The antimicrobial effect of ginger, mint and horseradish on Staphylococcus aureus and Escherichia coli
Autoři LISICKÁ, Stanislava, Barbora HOLLÁ a Lenka ČERNOHORSKÁ.
Vydání Tomáškovy dny 2019, 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-210-9296-9
Klíčová slova česky zázvor, máta, křen, S. aureus, E.coli
Klíčová slova anglicky ginger, mint, horseradish, S. aureus, E.coli
Změnil Změnila: MUDr. Lenka Černohorská, Ph.D., učo 15927. Změněno: 12. 6. 2019 13:27.
Anotace
Pomocí diskové difůzní metody byl testován účinek roztoků bylinek na kmeny E. coli a S. aureus. Mátové výluhy zůstaly zcela bez efektu, lihový roztok zázvoru vykazoval mírný efekt pouze v případě 25% koncentrace. Lihový roztok křenu nevykazoval efekt s výjimkou 1 kmene S. aureus a 1 kmene MRSA.
Anotace anglicky
Various plant extracts of ginger, mint and horseradish were tested using disc diffusion method. The antimicrobial effectivity was low, in addition to 25% ginger alcohol solution.
VytisknoutZobrazeno: 19. 3. 2024 08:14