Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
@inproceedings{1543225, author = {Kubíčková, Helena}, address = {Brno}, booktitle = {XXII. mezinárodní kolokvium o regionálních vědách. Sborník příspěvků.}, doi = {http://dx.doi.org/10.5817/CZ.MUNI.P210-9268-2019-67}, editor = {V. Klímová, V. Žítek (Eds.)}, keywords = {gastronomy; Slow Food CE project; gastronomical tourism; food tourism; sustainable development}, howpublished = {elektronická verze "online"}, language = {cze}, location = {Brno}, isbn = {978-80-210-9268-6}, pages = {531-538}, publisher = {Masarykova univerzita}, title = {Projekt Slow Food CE jako klíč k udržitelnému rozvoji}, url = {https://www.econ.muni.cz/do/econ/soubory/katedry/kres/4884317/proceedings2019-articles/2019-067.pdf}, year = {2019} }
TY - JOUR ID - 1543225 AU - Kubíčková, Helena PY - 2019 TI - Projekt Slow Food CE jako klíč k udržitelnému rozvoji PB - Masarykova univerzita CY - Brno SN - 9788021092686 KW - gastronomy KW - Slow Food CE project KW - gastronomical tourism KW - food tourism KW - sustainable development UR - https://www.econ.muni.cz/do/econ/soubory/katedry/kres/4884317/proceedings2019-articles/2019-067.pdf L2 - https://www.econ.muni.cz/do/econ/soubory/katedry/kres/4884317/proceedings2019-articles/2019-067.pdf N2 - Předkládaný příspěvek představuje celosvětové hnutí Slow Food, které mimo jiné vzniklo v reakci na nepříznivé globální změny, a kulinářský cestovní ruch, aktuální trend cestovního ruchu, jako dva možné nástroje implementace myšlenek udržitelného rozvoje. V průniku těchto instrumentů se nachází projekt Slow Food Central Europe. Cílem tohoto příspěvku je tedy zmapovat problémy zainteresovaných projektových stakeholderů, identifikovat jejich řešení pomocí projektu a na základě dosavadních výstupů vyhodnotit potenciál obdobně zaměřených projektů pro udržitelný rozvoj. Pro zpracování byla použita analýza sekundárních dat a jejich interpretace, rozhovory s participujícími osobami, pozorování a osobní zkušenost autorky. Závěrem lze konstatovat, že projekt Slow Food Central Europe opravdu propojuje myšlenky hnutí Slow Food s trendem kulinářského cestovního ruchu s ohledem na udržitelný cestovní ruch. Jeho existenci je tedy možné označit jako příklad dobré praxe v případě udržitelného rozvoje. ER -
KUBÍČKOVÁ, Helena. Projekt Slow Food CE jako klíč k udržitelnému rozvoji (The SlowFood-CE project as a key to sustainable development). Online. In V. Klímová, V. Žítek (Eds.). \textit{XXII. mezinárodní kolokvium o regionálních vědách. Sborník příspěvků.}. Brno: Masarykova univerzita, 2019, p.~531-538. ISBN~978-80-210-9268-6. Available from: https://dx.doi.org/10.5817/CZ.MUNI.P210-9268-2019-67.
|