NĚMEC, Miroslav a Dagmar MATOULKOVÁ. Základy obecné mikrobiologie. 1. dotisk 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 256 s. ISBN 978-80-210-7923-6. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Základy obecné mikrobiologie
Název anglicky Introduction to General Microbiology
Autoři NĚMEC, Miroslav a Dagmar MATOULKOVÁ.
Vydání 1. dotisk 1. vyd. Brno, 256 s. 2018.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 10606 Microbiology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-7923-6
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 22. 7. 2019 10:06.
Anotace
Mikrobiologie je vědní disciplína, která se rozvíjí velice rychle a pro pochopení jejích jevů je nutná dostatečná znalost biochemie, molekulární biologie, imunologie, obecné mikrobiologie, mykologie a virologie. Předložený text je relativně stručný, ale poskytuje dostatečnou sumu informací pro studenty obecné a systematické biologie i biochemie. V textu je popsána struktura buňky bakterií archaeí, kvasinek a mikroskopických vláknitých hub. Další kapitoly jsou věnovány vlivu vnějších podmínek na mikroorganizmy, jejich metabolizmu, přenosu genetické informace a jejich ekologii. Poslední kapitola se zabývá klasifikací vybraných taxonů mikroorganizmů.
Anotace anglicky
Microbiology is an extremely diverse discipline requiring the mastery and integration of data concerning such disciplines as biochemistry, molecular biology, immunology, basic microbiology, mycology, and virology. This book is considerably briefer than that but it contains all information pertinent to students of general or systematic biology and biochemistry. The book describes cell structures of Archaea, yeasts, and microscopic fungi. Next chapters deal with the effect of external conditions on the activity of microorganisms, their metabolism, genetics, and ecology. The last pages of the book focus on the classification of selected taxons of microorganisms.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 03:34