SEKOT, Aleš. Rodiče a sport dětí. Rodičovské výchovné styly jako motivační faktor sportování dětí a mládeže. 1., elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita. 125 s. ISBN 978-80-210-9293-8. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rodiče a sport dětí. Rodičovské výchovné styly jako motivační faktor sportování dětí a mládeže
Název česky Rodiče a sport dětí. Rodičovské výchovné styly jako motivační faktor sportování dětí a mládeže
Název anglicky Parents and their Children’s Sports. Parenting as motivation factor of children and youth
Autoři SEKOT, Aleš.
Vydání 1., elektronické vyd. Brno, 125 s. 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Čítárna Munispace
ISBN 978-80-210-9293-8
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 1. 8. 2019 10:41.
Anotace
Problematika rodiny a jejích výchovných funkcí je publikací aktualizována významem úlohy rodičovských výchovných stylů na oblast sportovně pohybových aktivit. Motivace k pravidelnému sportování na půdě organizovaného sportu dětí a mládeže je modelována i nově se formujícími sociálně a kulturně podmíněnými vztahy sportující dítě – rodiče – trenér, kdy vznikají možné střety motivací, prožitků a směřování různých aktérů tohoto trojúhelníku. Přitom vliv rodičů na motivaci k pravidelnému pohybu je zcela zásadní a nezastupitelný a nabývá na síle v případech, kdy rodiče působí na dítě společným pravidelným sportováním. Práce je tak určena nejen rodičům, ale i pedagogům, trenérům a širší odborné sportovní veřejnosti.
Anotace anglicky
This book addresses the issues of the family and its educational functions by highlighting the role of people's parenting styles in the sporting and physical activities of their children. Among the factors that help to motivate children to take part in organised sport is the socially and culturally conditioned relationship between children, their parents and sports trainers. This creates possible clashes between the motivations, experiences and directions of the actors involved in this triangle. The influence of parents is crucial and irreplaceable, and particularly strong in those cases where they influence their children by undertaking regular joint sports activities with them. The target audience of the book includes parents, educators, trainers and the broader professional sports public.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 00:35