Informační systém MU
VENCLÍKOVÁ, Petra. Problematika kreativity v kariérním poradenství na střední škole (Matters of creativity in carrer consltancy in high school). Online. In Recenzovaný sborník příspěvků interdisciplinární mezinárodní vědecké konference doktorandů a odborných asistentů QUAERE 2019. 2019th ed. Hradec Králové: Magnanimitas, 2019, p. 518-528. ISBN 978-80-87952-30-6.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Problematika kreativity v kariérním poradenství na střední škole
Name in Czech Problematika kreativity v kariérním poradenství na střední škole
Name (in English) Matters of creativity in carrer consltancy in high school
Authors VENCLÍKOVÁ, Petra.
Edition 2019. vyd. Hradec Králové, Recenzovaný sborník příspěvků interdisciplinární mezinárodní vědecké konference doktorandů a odborných asistentů QUAERE 2019, p. 518-528, 11 pp. 2019.
Publisher Magnanimitas
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form electronic version available online
WWW URL
Organization unit Faculty of Education
ISBN 978-80-87952-30-6
Keywords (in Czech) žák; myšlení; fantazie; temperament; komunikace motivace; inteligence; profese; rodiče; škola
Keywords in English fantasy; temperament; communication; motivation; intelligence; profession; parents; school
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Dana Nesnídalová, učo 831. Changed: 23/3/2020 13:03.
Abstract
Cílem práce je posoudit zájem žáků o profesní a kariérní zaměření z hlediska vztahu ke kreativitě, což je hlavním předpokladem pro úspěšné studium na střední škole se zaměrem pracovat ve studovaném oboru. V teoretické části se zabývám analýzou oblastmi, které mají přímou souvislost s kariérním zaměřením a problematikou mládeže v oblasti vzdělávací i sociální se zaměřením na spolupráci rodiny se školou. Praktická část je zaměřena na kvantitativní a kvalitativní výzkum ve sběru dat žáků pomocí dotazníkového šetření na základě profesního obrázkového kariérního testu. Ve své práci jako učitelka odborných předmětů a výchovná poradkyně předkládám na závěr své práce návrhy a postřehy, které by mohly zlepšit situaci ve vzdělávání na střední škola.
Abstract (in English)
The teoretical part deals with the analysis of areas that directly related to carrer focus and youth issues in the education and social area with a focus on family - school cooperation. The practical part is focused on quantitative research in the collection of pupils data using a questionnaire survey based on a professionall picture carrer test. In my work as a teacher of vocational subjects and an educational counselor, at the end of my thesis I submit suggestions and observations tjat could improve the situation in education at a vocational school.
Displayed: 28/7/2024 12:18