TRUMPEŠOVÁ - RUDOLFOVÁ, Eva a Martina ŠINDELÁŘOVÁ SKUPEŇOVÁ. English Autonomously: jazyková výuka v lavicích a (hlavně) mimo ně. In 9. ročník Open space konference o e-learningu IS MU. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název English Autonomously: jazyková výuka v lavicích a (hlavně) mimo ně
Název česky English Autonomously: jazyková výuka v lavicích a (hlavně) mimo ně
Název anglicky English Autonomously: language learning in the classroom and (mostly) out of it
Autoři TRUMPEŠOVÁ - RUDOLFOVÁ, Eva (203 Česká republika, domácí) a Martina ŠINDELÁŘOVÁ SKUPEŇOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 9. ročník Open space konference o e-learningu IS MU, 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14640/19:00110581
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova česky autonomní učení; jazyková výuka; Angličtina autonomně
Klíčová slova anglicky autonomous learning; language learning; English Autonomously; peer mentoring
Štítky autonomous learning, counselling, Language Learning, taking responsibility for own learning, tertiary language learning
Změnil Změnila: Mgr. Martina Šindelářová Skupeňová, učo 13766. Změněno: 24. 4. 2020 09:31.
Anotace
English Autonomously je volitelný kurz Centra jazykového vzdělávání, který nabízí studentům zlepšování jejich jazykových kompetencí a zároveň přispívá k rozvoji jejich autonomního učení. Příspěvek představí koncepci kurzu a jeho strukturu, která umožňuje vytvoření individualizovaných studijních plánů pro každého studenta. Pozornost bude věnována různým způsobům komunikace, které učitelé a studenti v kurzu používají (individuální konzultace, náslechy, sdílené dokumenty, Google kalendář, peer mentoring, Facebook). Příspěvek zmíní i problémy, které se objevily při zavádění a organizaci kurzu. Jeho cílem je sdílet nápady a doporučení použitelná pro tvorbu či inovaci dalších kurzů.
Anotace anglicky
English Autonomously is an elective course that gives students an opportunity students to improve their language competences and supports their autonomous learning. The presentation introduces the course, its structure, which allows creating an individual study plan for every student. The presentaion focuses on communication ways used in the course (individual counselling sessions, shared documents, Google calendar, peer mentoring, and Facebook). The aim of the presentation was the sharing of ideas and recommendations that are applicable to the innovation of other courses.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 15:48