MAZÁČKOVÁ, Jana, Petr ŽAŽA, Daniela VANĚČKOVÁ, Ondrej BOBULA, Jakub HAVLÍČEK a Andrej PÚČAŤ. Mezinárodní den archeologie a Středověk pod hradem Rokštejn. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mezinárodní den archeologie a Středověk pod hradem Rokštejn
Název anglicky International archaeology day and Middle Ages under the Rokštejn Castle
Autoři MAZÁČKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Petr ŽAŽA (203 Česká republika, domácí), Daniela VANĚČKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Ondrej BOBULA (703 Slovensko, domácí), Jakub HAVLÍČEK (703 Slovensko, domácí) a Andrej PÚČAŤ (703 Slovensko, domácí).
Vydání 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 60102 Archaeology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/19:00110902
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky mezinárodní den archeologie; Panská Lhota; Rokštejn; středověk
Klíčová slova anglicky international archaeology day; Panská Lhota; Rokštejn; Middle Ages
Štítky rivok
Změnil Změnil: Mgr. Petr Žaža, učo 401740. Změněno: 12. 3. 2020 09:16.
Anotace
Na vědecko-výzkumné stanici Panská Lhota a na hradě Rokštejn proběhl Mezinárodní den archeologie (MDA) pod záštitou ÚAM FF MU. MDA byl uskutečněn formou praktických ukázek středověkých řemesel, s možností si je vyzkoušet, ale také prohlídkami hradu Rokštejn v podání vedoucí výzkumu. Na VVS Panská Lhota byla také představena postexkavační práce archeologa se získaným materiálem. Na návsi v Panské Lhotě pak probíhal středověký festival se souboji šermířů.
Anotace anglicky
International Archaeology Day (IAD) has been held at the research centre at Panská Lhota and the Rokštejn Castle, under the Department of Archaeology and Museology. IAD was undertaken as a practical demonstration of medieval crafts, with the possibility to experience them. A tour, given by the head archaeologist was given. Post-excavation work done by archaeologists on the material was shown. A tournament was held at the village of Panská Lhota.
Návaznosti
MUNI/A/0930/2018, interní kód MUNázev: Archeologické terénní prospekce, exkavace, dokumentace a muzejní prezentace VIII
Investor: Masarykova univerzita, Archeologické terénní prospekce, exkavace, dokumentace a muzejní prezentace VIII, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 09:15