BLAŽEJ, Adam. Psychologie koučování pro trenéry a manažery. 1., elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita. ISBN 978-80-210-9404-8. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Psychologie koučování pro trenéry a manažery
Název česky Psychologie koučování pro trenéry a manažery
Název anglicky Psychology of coaching for trainers and managers
Autoři BLAŽEJ, Adam.
Vydání 1., elektronické vyd. Brno, 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50901 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Čítárna Munispace
ISBN 978-80-210-9404-8
Klíčová slova česky psychologie; koučování; trenér; manažer; sport
Klíčová slova anglicky psychology; coaching; trainer; manager; sport
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 30. 10. 2019 11:16.
Anotace
Publikace se zabývá koučováním z pohledu trenéra a manažera, způsoby komunikace, jakými by měli ke svým podřízeným či svěřencům promlouvat a motivačními principy a nástroji, které by měli ve své praxi užívat. Rovněž zahrnuje problematiku psychosociálního rozvoje z pohledu jedince, jehož cílem je zvýšení výkonu nebo nabytí větší spokojenosti v životě.  Publikace obsahuje praktické návody na výše zmíněné aspekty koučování, přičemž jsou v úvodu zmíněna i teoretická východiska tak, aby všechny zmíněné principy a nástroje pochopil i laik. Podrobně je pak popsán především proces motivace, jelikož je to právě tento proces, který není ceněn pro momentální stav jako takový, ale pro své dalekosáhlé pozitivní účinky v budoucnu. Tato publikace je určena především sportovním trenérům, kteří chtějí pozitivně působit na své svěřence ve smyslu zvýšení výkonu a radosti z provozování dané pohybové aktivity. Rovněž je určena pro manažery, neboť celá řada zmíněných informací lze aplikovat i do oblasti manažerské. Ku prospěchu však bude i jedincům, kteří se zabývají osobnostním rozvojem.
Anotace anglicky
This publication deals with a coaching issue from the coach (trainer) and the manager perspective, to the ways which they should speak to their juniors, also motivational principles and tools the participants should use in their exercise. It also includes the psychosocial development of an individual, which is aimed at gaining skills or increasing greater satisfaction with life. The publication contains practical guides to the aforementioned aspects of coaching with theoretical introduction, so all the principles and tools can be understood well by the layperson. The process of motivation is described in detail since it is not appreciated for the state in the present but for its far-reaching positive effects in the future. This publication is on a first place dedicated for sports coaches, who want to reach a positive impact on their juniors in terms of increasing performance and better enjoyment in their physical activity. On the other hand, this information is also useful for managers because it can be easily applied in their area. Nevertheless, the individuals interested in self-growth may benefit from this text.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 11:03