HUSA, Petr, Lenka KRBKOVÁ, Svatava SNOPKOVÁ, Matúš MIHALČIN, Václav MUSIL, Lukáš HOMOLA, Petr HUSA, Roman STEBEL, Zlatava JIRSENSKÁ, Lenka VOJTILOVÁ, Kateřina HAVLÍČKOVÁ, Miriam MALÁ, Evelína KOVÁCSOVÁ a Peter MIKOLÁŠEK. Infekční lékařství. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. ISBN 978-80-210-9438-3. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Infekční lékařství
Název česky Infekční lékařství
Název anglicky Infectious Medicine
Autoři HUSA, Petr, Lenka KRBKOVÁ, Svatava SNOPKOVÁ, Matúš MIHALČIN, Václav MUSIL, Lukáš HOMOLA, Petr HUSA, Roman STEBEL, Zlatava JIRSENSKÁ, Lenka VOJTILOVÁ, Kateřina HAVLÍČKOVÁ, Miriam MALÁ, Evelína KOVÁCSOVÁ a Peter MIKOLÁŠEK.
Vydání 1. vyd. Brno, 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-9438-3
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 6. 12. 2019 09:01.
Anotace
Infekční choroby patří celosvětově mezi hlavní příčiny morbidity a mortality. Většina běžných infekcí je léčitelná antiinfekčními léky nebo jde o nemoci, ze kterých se pacient uzdraví i bez léků. Stanovení správné diagnózy je založené zejména na pečlivém zhodnocení anamnézy a na fyzikálním vyšetření. Pokud je to nutné, je třeba doplnit vhodné laboratorní testy. Následovat musí účinná léčba. Tato skripta jsou určena pro studenty lékařských fakult a přinášejí rychlé a utříděné informace o většině infekčních nemocí, se kterými se mohou lékaři v klinické praxi setkat, s ohledem na základní aspekty těchto nemocí – definici, epidemiologii, etiologii, klinické manifestace, diagnostiku a základy terapie a prevence.
Anotace anglicky
Infectious diseases are the leading course of morbidity and mortality worldwide. Most of the common infections are treatable by anti-infective drugs or have a self-limited. The correct diagnosis must be established, usually on clinical grounds by a careful history and physical examination. If indicated the proper laboratory test must be obtained. At last, but certainly not at least, effective treatment must be applied. This textbook is intended for students of medical faculties. What this textbook provides is a quick and ready reference for most of the infections seen in medical practice, with expert guidance on these critical issues – definition, epidemiology, aetiology, clinical manifestations, diagnosis and principal basis of therapy and prevention.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 16:22