Informační systém MU
STEHLÍKOVÁ, Dana. Křišťan z Prachatic a jeho podíl na vzniku staročeských lékařských sbírek. In Přednáška Jednoty klasických filologů. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Křišťan z Prachatic a jeho podíl na vzniku staročeských lékařských sbírek
Název česky Křišťan z Prachatic a jeho podíl na vzniku staročeských lékařských sbírek
Název anglicky Cristannus of Prachatice and his influence on the formation of Old-Czech medical collections
Autoři STEHLÍKOVÁ, Dana.
Vydání Přednáška Jednoty klasických filologů, 2019.
Další údaje
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky středověká lékařská literatura; Křišťan z Prachatic; staročeská literatura
Klíčová slova anglicky medieval medical literature; Cristannus of Prachatice; Old-Czech literature
Změnil Změnila: doc. Mgr. Katarina Petrovićová, Ph.D., učo 10362. Změněno: 15. 1. 2020 16:54.
Anotace
Přednáška se věnovala dvěma nejznámějším staročeským lékařským sborníkům, zvaným Jádro a Františkánova kompilace. Cílem bylo prokázat nepodloženost domnělého autorství Křišťana z Prachatic, jak u celých sbírek, tak jejich částí.
Anotace česky
Přednáška se věnovala dvěma nejznámějším staročeským lékařským sborníkům, zvaným Jádro a Františkánova kompilace. Cílem bylo prokázat nepodloženost domnělého autorství Křišťana z Prachatic, jak u celých sbírek, tak jejich částí.
Anotace anglicky
The lecture presented two most famous old Czech medical collections, known as "Jádro" ("the Core") and "Františkánova kompilace" ("The Compilation of an anonymous Franciscan"). The aim was to prove the unsubstantiated authorship of Křišťan of Prachatice, both for the whole collections as well as for their parts.
Návaznosti
MUNI/G/1059/2018, interní kód MUNázev: Herbaria manuscripta Bohemiae et Moraviae usque ad annum 1500 – databáze rukopisných herbářů do roku 1500 jako platforma ke studiu humanitních i přírodovědných disciplín (Akronym: Herbaria manuscripta)
Investor: Masarykova univerzita, Herbaria manuscripta Bohemiae et Moraviae usque ad annum 1500 – databáze rukopisných herbářů do roku 1500 jako platforma ke studiu humanitních i přírodovědných disciplín, INTERDISCIPLINARY - Mezioborové výzkumné projekty
Zobrazeno: 25. 4. 2024 03:42