KROPÁČKOVÁ, Jana, Zora SYSLOVÁ a Martin ČAPEK ADAMEC. Metodika předškolního vzdělávání zaměřená na didaktické aspekty práce s dětmi. Online. První. Praha: Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, 2019, 554 s. 373.2/.3 - Předškolní a primární výchova a vzdělávání [22]. ISBN 978-80-7290-923-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metodika předškolního vzdělávání zaměřená na didaktické aspekty práce s dětmi
Název anglicky Methodology of preschool education focused on didactic aspects of work with children
Autoři KROPÁČKOVÁ, Jana, Zora SYSLOVÁ a Martin ČAPEK ADAMEC.
Vydání První. Praha, 554 s. 373.2/.3 - Předškolní a primární výchova a vzdělávání [22], 2019.
Nakladatel Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství odborné knihy
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7290-923-0
Klíčová slova česky Didaktika; předškolní vzdělávání; cíle; organizační formy; pregramotnosti; pedagogická diagnostika; školní zralost.
Klíčová slova anglicky Didactics; Preschool education; goals; organizational forms; pregramotnosti; pedagogická diagnostika; school readiness.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 23. 3. 2020 16:32.
Anotace
Publikace propojuje teoretické poznatky z oblasti předškolní pedagogiky, vývojové psychologie a vybraných oborových didaktik s praktickými zkušenostmi pedagogické praxe v mateřských školách se zaměřením na podporu efektivity procesu předškolního vzdělávání. Celá publikace je psaná s odkazy na současnou podobu českého závazného kurikulárního dokumentu pro předškolní vzdělávání, tedy Rámcový vzdělávací propgram pro předškolní vzdělávání. Představuje aktivity, specifické pro současné pojetí předškolního vzdělávání a jeho vazbu na počáteční vzdělávání. Nabízí učitelům mateřských škol pohled na vzdělávací proces z různých zorných úhlů a perspektiv, což umožňuje právě početně poměrně rozsáhlý autorský kolektiv.
Anotace anglicky
The publication combines theoretical knowledge in the field of preschool education, developmental psychology and selected field didactics with practical experience of pedagogical practice in kindergartens with a view to promoting the efficiency of the pre-school education process. The entire publication is written with references to the current form of the Czech binding curriculum document for pre-school education, ie the Framework Educational Program for Pre-school Education. It presents activities specific to the current concept of pre-school education and its relation to initial education. It offers kindergarten teachers an insight into the educational process from different perspectives and perspectives, which allows a relatively large team of authors.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 18:14