Informační systém MU
BRÁZDA, Radim. Jan, jídlo a pití. Brno: Masarykova univerzita, 2019, 18 s. ISBN 978-80-210-9457-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jan, jídlo a pití
Název anglicky Jan, Food and Drink
Autoři BRÁZDA, Radim (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, 18 s. 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Účelové publikace
Obor 60301 Philosophy, History and Philosophy of science and technology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/19:00111904
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-210-9457-4
Klíčová slova česky gastrosofie; filozofie jídla; Feuerbach; Moleschott; dietetika; výživa a literatura
Klíčová slova anglicky gastrosophy; philosophy of food; Feuerbach; Moleschott; dietetics; nutrition and literature
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Zdeňka Jastrzembská, Ph.D., učo 11408. Změněno: 20. 3. 2020 14:36.
Anotace
Příspěvek shrnuje přednášky Jana Zouhara v cyklu odlehčených konferencí s názvem Jídlo, pití a evropská kultura, které pronesl v letech 2002–2019. S pomocí příkladů a odkazů zařazuje témata přednášek do kontextu filozofie jídla, známé jako gastrosofie.
Anotace anglicky
The contribution summarizes Jan Zouhar´s lectures in the series of light-hearted conferences titled Food, Drink and European Culture, which he gave in 2002-2019. Using examples and references, it places their themes into the context of philosophy of food, known as gastrosophy.
Návaznosti
MUNI/A/0945/2018, interní kód MUNázev: Aspekty soudobé filozofie I. (Akronym: Krob)
Investor: Masarykova univerzita, Aspekty soudobé filozofie I., DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
Zobrazeno: 26. 4. 2024 13:09