BRÁZDA, Radim. Jan, jídlo a pití (Jan, Food and Drink). Brno: Masarykova univerzita, 2019, 18 pp. ISBN 978-80-210-9457-4.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Jan, jídlo a pití
Name (in English) Jan, Food and Drink
Authors BRÁZDA, Radim (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition Brno, 18 pp. 2019.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Special-purpose publication
Field of Study 60301 Philosophy, History and Philosophy of science and technology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/00216224:14210/19:00111904
Organization unit Faculty of Arts
ISBN 978-80-210-9457-4
Keywords (in Czech) gastrosofie; filozofie jídla; Feuerbach; Moleschott; dietetika; výživa a literatura
Keywords in English gastrosophy; philosophy of food; Feuerbach; Moleschott; dietetics; nutrition and literature
Tags rivok
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Mgr. Zdeňka Jastrzembská, Ph.D., učo 11408. Changed: 20/3/2020 14:36.
Abstract
Příspěvek shrnuje přednášky Jana Zouhara v cyklu odlehčených konferencí s názvem Jídlo, pití a evropská kultura, které pronesl v letech 2002–2019. S pomocí příkladů a odkazů zařazuje témata přednášek do kontextu filozofie jídla, známé jako gastrosofie.
Abstract (in English)
The contribution summarizes Jan Zouhar´s lectures in the series of light-hearted conferences titled Food, Drink and European Culture, which he gave in 2002-2019. Using examples and references, it places their themes into the context of philosophy of food, known as gastrosophy.
Links
MUNI/A/0945/2018, interní kód MUName: Aspekty soudobé filozofie I. (Acronym: Krob)
Investor: Masaryk University, Category A
PrintDisplayed: 27/4/2024 02:57