PEKÁR, Stanislav a Marek BRABEC. Moderní analýza biologických dat. 3. díl. Nelineární modely v prostředí R. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 218 s. ISBN 978-80-210-9277-8. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Moderní analýza biologických dat. 3. díl. Nelineární modely v prostředí R
Název česky Moderní analýza biologických dat. 3. díl. Nelineární modely v prostředí R
Název anglicky Modern Analysis of Biological Data. 3. Non-Linear Models in R
Autoři PEKÁR, Stanislav a Marek BRABEC.
Vydání 1. vyd. Brno, 218 s. 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-9277-8
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 8. 1. 2020 11:30.
Anotace
Publikace navazuje na první dva díly Moderní analýzy biologických dat a představuje vybrané nelineární regresní modely a metody. Text knihy je praktickou příručkou analýzy dat v prostředí jednoho z nejrozsáhlejších statistických nástrojů na světě, softwaru R. Je sestaven z 19 vzorově vyřešených a okomentovaných příkladů, které byly vybrány tak, aby ukázaly správnou konstrukci modelu a upozornily na problémy a chyby, které se mohou v průběhu analýzy dat vyskytnout. Text je psán jednoduchým jazykem srozumitelným pro čtenáře bez speciálního matematického vzdělání. Kniha je především určena studentům i vědeckým pracovníkům biologických, tj. zemědělských, veterinárních, lékařských a farmaceutických oborů, kteří potřebují analyzovat nelineární závislosti ve výsledcích svých pozorování či experimentů.
Anotace anglicky
This book adds up to the first two parts of Modern Analysis of Biological Data series and presents selected nonlinear regression models and methods. The text of the book is a practical guide to data analysis in the environment of one of the most comprehensive statistical tools, the R software. It consists of 19 commented examples that were chosen to show correct statistical model building and to point out problems and errors that may occur during data analysis. The text is written in a simple language, comprehensible to the reader without special mathematical background. The book is intended primarily for students and researchers of biological, but also agricultural, veterinary, medical and pharmaceutical sciences who need to apply non-linear models to their data coming from observations or experiments.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 14:46