PÁVKOVÁ GOLDBERGOVÁ, Monika, Kateřina VRCHOVECKÁ, Jan PŘIBYL, Adam WEISER a Antonín DLOUHÝ. Materiál s ověřenými vlastnostmi – Titan s povrchovou modifikací (nanotrubičky). 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Materiál s ověřenými vlastnostmi – Titan s povrchovou modifikací (nanotrubičky)
Název anglicky Material with proven properties - Titanium with surface modification (nanotubes)
Autoři PÁVKOVÁ GOLDBERGOVÁ, Monika (203 Česká republika, garant, domácí), Kateřina VRCHOVECKÁ (203 Česká republika, domácí), Jan PŘIBYL (203 Česká republika), Adam WEISER (203 Česká republika) a Antonín DLOUHÝ (203 Česká republika).
Vydání 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Projekty výzkumu a vývoje
Obor 20501 Materials engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/19:00108403
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky nanotubes; titanium; material; surface
Štítky rivok
Změnil Změnila: prof. RNDr. Monika Pávková Goldbergová, Ph.D., učo 9447. Změněno: 20. 1. 2020 07:12.
Anotace
Materiál s ověřenými vlastnostmi se týká způsobu vytvoření nanostrukturovaného povrchu na čistém titanu s využitím v oblasti implantátů velkých kloubů, stomatologických implantátů a dalších biomateriálů využívaných v medicíně. Pomocí metody anodické oxidace byly na povrchu vstupního materiálu vytvořeny stabilní tubulární nanostruktury (NT). Materiál s nanotrubičkami je charakterizován z pohledu struktury, chemického složení, uvolňování iontů kovů a mechanických vlastností.
Anotace anglicky
The material with proven properties relates to a method of forming a nanostructured surface on pure titanium using in the field of large joint implants, dental implants and other biomaterials used in medicine. Using the anodic oxidation method, stable tubular nanostructures (NT) were created on the surface of the material. The material with nanotubes is characterized in terms of structure, chemical composition, release of metal ions and mechanical properties.
Návaznosti
TG02010067, projekt VaVNázev: Rozvoj systému komercializace výsledků VaV na Masarykově univerzitě (Akronym: Rozvoj systému komercializace na MU)
Investor: Technologická agentura ČR, Rozvoj systému komercializace výsledků VaV na Masarykově univerzitě II., Podprogram 1
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 23:57