TIŠLIAR, Pavol, Monika MAŽÁROVÁ a Lucie JAGOŠOVÁ. Baráky u Svatobořic: pohled do dějin 1914-1950. Putovní výstava z pohledu teorie a praxe. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 114 s. ISBN 978-80-210-9507-6. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Baráky u Svatobořic: pohled do dějin 1914-1950. Putovní výstava z pohledu teorie a praxe
Název anglicky The Complex of Buildings by Svatobořice: The History between the Years 1914 and 1950. Theory and practice of traveling exhibition
Autoři TIŠLIAR, Pavol, Monika MAŽÁROVÁ a Lucie JAGOŠOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 114 s. 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-9507-6
Klíčová slova anglicky travelling exhibition; complex of buildings by Svatobořice; museum education; museum pedagogy;
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 5. 2. 2020 12:52.
Anotace
Publikace je završením projektu putovní výstavy „Baráky u Svatobořic“. Představuje dějiny svatobořických baráků, přibližuje koncepci výstav, muzejního kufříku a metodického konceptu aktivit s výstavním projektem v prostředí základních a středních škol. Obsahuje také teoretickou část zaměřenou na přípravu a realizaci putovních výstavních projektů těsně provázaných s muzejní edukací. Vědecká monografie je koncipována jako modelový příklad přípravy, realizace a využití putovní výstavy v nemuzejním prostředí. Slouží jako příručka nejen pro učitele základních a středních škol, ale také pro studenty muzeologie i muzejníky v praxi, kteří mohou tuto publikaci využít jako studijní materiál pro přípravu vlastních výstavních projektů.
Anotace anglicky
The publication is the culmination of project of the travelling exhibition “Baráky u Svatobořic”, which presents the history of buildings, describes the concept of the exhibition, the museum box and the methodical concept of activities with the exhibition project in schools. It also contains a theoretical part focused on the preparation and implementation of travelling exhibition with museum education. The scientific monograph is designed as a model example of the preparation, realisation and use of a travelling exhibition outside the museum. It is suitable as a handbook not only for school teachers but also for museology students or museum workers who can also use this publication for study purposes exhibition project.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 22:19