ORLOVSKÁ, Katarína and Zlata KAPOUNOVÁ. Sipping v kuchyni aneb využití sippingu při přípravě pokrmů (Sip-feeds in the kitchen and in the preparation of meals). Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis s.r.o., 2019, vol. 74, No 6, p. 85-87. ISSN 1211-846X.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Sipping v kuchyni aneb využití sippingu při přípravě pokrmů
Name (in English) Sip-feeds in the kitchen and in the preparation of meals
Authors ORLOVSKÁ, Katarína (703 Slovakia, belonging to the institution) and Zlata KAPOUNOVÁ (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis s.r.o. 2019, 1211-846X.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Article in a journal
Field of Study 30308 Nutrition, Dietetics
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW URL
RIV identification code RIV/00216224:14110/19:00112891
Organization unit Faculty of Medicine
Keywords (in Czech) Sipping; pokrmy; výživa
Keywords in English Sip-feeds; meals; nutrition
Tags rivok
Changed by Changed by: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Changed: 2/4/2020 13:33.
Abstract
Obohacení pokrmů pomocí sippingu představuje jeden z účinných způsobů, jak zvýšit energetickou a nutriční hodnotu pokrmu, zejména u pacientů s nedostatečným příjmem energie a živin. Článek shrnuje informace o využití sippingu při přípravě pokrmů a poskytuje praktické rady a názorné ukázky.
Abstract (in English)
Meals fortification with sip-feeds is one of the effective ways to increase the energy and nutritional value of meals especially in patients with insufficient intake of energy and nutrients. The article summarizes information on the use of sip-feeds in culinary preparation and provides practical advice and examples.
Links
MUNI/FR/0977/2018, interní kód MUName: Polymerní enterální výživa (sipping) a její inovativní využití v prevenci a léčbě malnutrice.
Investor: Masaryk University
PrintDisplayed: 5/5/2024 01:12