STADLEROVÁ, Hana a Daniela TAYLOR. Mezioborové aktivity podporující rozvíjení občanských a sociálních kompetencí. In Konference „Společenství praxe jako účinný faktor rozvoje základního a středního vzdělávání – propojení teorie a praxe“. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mezioborové aktivity podporující rozvíjení občanských a sociálních kompetencí
Název anglicky Interdisciplinary activities promoting the Development of Civic and Social Competences
Autoři STADLEROVÁ, Hana (203 Česká republika, garant, domácí) a Daniela TAYLOR (203 Česká republika, domácí).
Vydání Konference „Společenství praxe jako účinný faktor rozvoje základního a středního vzdělávání – propojení teorie a praxe“ 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/19:00113033
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky konference; prezentace
Klíčová slova anglicky conference; presentation
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Taylor, Ph.D., učo 21443. Změněno: 4. 3. 2020 09:56.
Anotace
V rámci prezentace na konferenci „Společenství praxe jako účinný faktor rozvoje základního a středního vzdělávání – propojení teorie a praxe“ byly představeny hudební a výtvarné aktivity inspirované uměním. Průběh i samotné výstupy prokázaly vzdělávací přínos i směřování k rozvoji kompetencí žáka. Příspěvek navazuje na výzkum autorek, realizovaný v rámci projektu "Zvýšení kvality vzdělávání žáků, rozvoje klíčových kompetencí, oblastí vzdělávání a gramotnosti".
Anotace anglicky
As part of a presentation at the conference "Community Practice as an effective factor in the Development of Primary and Secondary Education – the Interconnection of Theory and Practice", art-inspired musical and artistic activities were presented. The course and the results were demonstrated, both the educational benefits and the direction towards the development of the competences of the pupils. The contribution follows the authors' research, implemented within the project "Improving the quality of pupils' education, development of key competences, areas of education and literacy".
Návaznosti
CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_011/0000664, interní kód MUNázev: Zvýšení kvality vzdělávání žáků, rozvoje klíčových kompetencí, oblastí vzdělávání a gramotností
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Zvýšení kvality vzdělávání žáků, rozvoje klíčových kompetencí, oblastí vzdělávání a gramotností, PO 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 19:28