ČERNÝ, Michal and Hana TULINSKÁ. EdTech KISK: Studijní profilace Technologie ve vzdělávání (EdTech KISK: Study specialization of technology in education). 1st ed. Brno: Masarykova univerzita. ISBN 978-80-210-9479-6. 2019.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name EdTech KISK: Studijní profilace Technologie ve vzdělávání
Name in Czech EdTech KISK: Studijní profilace Technologie ve vzdělávání
Name (in English) EdTech KISK: Study specialization of technology in education
Authors ČERNÝ, Michal and Hana TULINSKÁ.
Edition 1. vyd. Brno, 2019.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Editing of thematic compilation, editing of monothematic issue of professional journal
Field of Study 50803 Information science
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Arts
ISBN 978-80-210-9479-6
Tags Munipress
Changed by Changed by: Mgr. Pavlína Mazáčová, Ph.D., učo 6795. Changed: 29/2/2020 18:52.
Abstract
Publikace představuje studijní profilaci Technologie ve vzdělávání v rámci studia informačních věd a knihovnictví. Nabízí syntetizující pohled na vývoj a poslání celé studijní profilace, ale také na proměny jejího personálního obsazení a publikační činnost. Nabízí tak ucelený pohled na kritické promýšlení toho, jakým způsobem o technologiích ve vzdělávání hovořit s akademickou veřejností, ale především se studenty. Usiluje o kritický pohled na stávající stav a současně otevírá perspektivy dalšího vývoje. Čtenáře vede k pohledu na výzkumně-pedagogickou skupinu, která je v rámci českého prostředí unikátní svojí silnou zakořeněností v tématech, jako jsou informační vzdělávání, online kurzy, výzkum vzdělávacího prostředí nebo využití virtuální reality pro kolaborativní úlohy.
Abstract (in English)
The publication presents the study profile of technology in education within the study of information sciences and librarianship. It offers a synthetizing view of the development and mission of the entire study profile, but also the changes in its staffing and publishing activities. It provides a comprehensive view of critical thinking about how to talk about technology in education to the academic community, but above all, to students. It seeks a crucial aspect of the current situation and at the same time, opens prospects for further development. It leads the reader to a view of research – the pedagogical group that is unique within the Czech environment for its strong roots in topics such as information education, online courses, research in the educational environment or the use of virtual reality for collaborative tasks.
PrintDisplayed: 29/3/2024 00:49