JANČOVÁ, Martina, Blažena BRABCOVÁ, Libuše VODOVÁ, Radovan SMOLINSKÝ, Jindřich ŠTELCL a Václav VÁVRA. Den biologie 2019. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Den biologie 2019
Název anglicky The Day of Biology 2019
Autoři JANČOVÁ, Martina, Blažena BRABCOVÁ, Libuše VODOVÁ, Radovan SMOLINSKÝ, Jindřich ŠTELCL a Václav VÁVRA.
Vydání 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky léčivé rostliny, minerály, horniny, plazi, kostra člověka, vitální kapacita plic
Změnil Změnila: Mgr. Martina Jančová, Ph.D., učo 10561. Změněno: 28. 2. 2020 15:16.
Anotace
Ve strašidelném prostředí dne 1. listopadu 2019 jsme v laboratořích a učebně Katedry biologie PdF MU vařili báječné lektvary – zdravý chrchel, veselý den apod. (žáci si sami míchali a ochutnávali léčivé čaje), chytali hady, ještěry, myši aj., vytáhli kostlivce ze skříně a správně ho poskládali, vyplňovali kuřácký kvíz, jako forenzní antropologové řešili kriminální čin, měřili objem vzduchu ve svých plicích, zkoušeli koordinaci pohybů v těžké opilosti pomocí brýlí „opilý a nebezpečný“ a při řešení úkolů se dozvídali zajímavosti o horninách, minerálech a jejich využití člověkem. V průběhu dne prošlo laboratořemi 290 žáků z brněnských i mimobrněnských škol. Ve tvářích dětí bylo vidět nadšení z trochu jiné formy než běžné výuky a na závěr si odnesli drobnou odměnu ve formě minerálu, který si sami vybrali.
Návaznosti
CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_038/0006952, interní kód MUNázev: Rozvoj procesu pregraduálního vzdělávání na PdF MU: důkladnou přípravou k dobré praxi (Akronym: 3P)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Rozvoj procesu pregraduálního vzdělávání na PdF MU: důkladnou přípravou k dobré praxi, PO 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 11:09