VAŇHARA, Petr a Jana DUMKOVÁ. Cytologický a embryologický atlas. 1., elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita. ISBN 978-80-210-9542-7. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Cytologický a embryologický atlas
Název česky Cytologický a embryologický atlas
Název anglicky Atlas of Cytology and Embryology
Autoři VAŇHARA, Petr a Jana DUMKOVÁ.
Vydání 1., elektronické vyd. Brno, 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Čítárna Munispace
ISBN 978-80-210-9542-7
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 30. 4. 2020 09:31.
Anotace
Tento Atlas je určen studentům Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity jako doplňující materiál pro praktickou výuku kurzů histologie a embryologie, cytologie, mikroskopické anatomie a dalších. Jeho základem jsou unikátní elektron-mikroskopické snímky ze sbírek Ústavu histologie a embryologie LF MU pořízené od druhé poloviny 20. století do současnosti. Embryologická schémata a jedinečné mikrofotografie pak zachycují nejvýznamnější etapy lidského vývoje, histogeneze a organogeneze. Věříme, že tento Atlas ozřejmí ultrastrukturu lidského těla i složitost jeho vývoje.
Anotace anglicky
This Atlas is intended for students of Faculty of Medicine and Faculty of Science of Masaryk University as a complementary study material in practical courses of histology and embryology, cytology, microscopic anatomy and others. It contains unique electron-microscopic images obtained at the Department of Histology and Embryology from mid of the 20th century to present. Schemes and microphotographs then show the most significant events in human development, histogenesis and organogenesis. We believe that this Atlas will obviate the ultrastructure of human body as well as the complexity of its development.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 06:29