BARTOŇOVÁ, Miroslava, Alena SEDLÁČKOVÁ a Marie VÍTKOVÁ. Inkluzivní didaktika v praxi základní školy. Teorie, výzkum a praxe. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 141 s. ISBN 978-80-210-9585-4. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Inkluzivní didaktika v praxi základní školy. Teorie, výzkum a praxe
Název česky Inkluzivní didaktika v praxi základní školy. Teorie, výzkum a praxe
Název anglicky Inclusive Didactics in Elementary School Practice. Theory, Research and Practice
Autoři BARTOŇOVÁ, Miroslava, Alena SEDLÁČKOVÁ a Marie VÍTKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 141 s. 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-9585-4
Klíčová slova česky mateřská škola, inkluzivní didaktika, základní škola, inkluzivní vyučování, deficity dílčích funkcí, žáci se specifickými poruchami učení, žáci s mentálním postižením, žáci se speciálními vzdělávacími potřebami, včasná intervence, výzkum
Klíčová slova anglicky kindergarten, inclusive didactics, primary school, inclusive education, partial function deficits, pupils with specific learning difficulties, pupils with cognitive disability, pupils with special needs, early intervention, research
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 22. 6. 2020 14:12.
Anotace
Cílem metodické příručky je prezentovat edukaci dětí s deficity dílčích funkcí v předškolním věku, uvést specifika ve vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení a s mentálním postižením. Hlavní pozornost je věnována úkolům učitelů v inkluzivním vyučování s uvedením konceptu intervence u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Součástí výzkumného projektu publikace je uvedena analýza a interpretace dotazníku SDQ-Cze, použitého na začátku a na konci školního roku ve zkoumaných inkluzivních třídách a v kontrolních třídách ve školách účastnících se na projektu.
Anotace anglicky
The aim of the methodological book is to depict the education of the children with partial function deficits in preschool age and to introduce the specifics of education of the pupils with specific learning difficulties and cognitive disability. The main focus is devoted to a role of the teachers in the inclusive education in terms of the concept of the intervention of the pupils with special needs. The research includes an analysis and an interpretation of the questionnaire SDQ Cze which was administered at the beginning and the end of the school year at the examined inclusive classrooms and the controlled classrooms of the participating schools.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:26