BRAŽINA, Radislav, Markéta BEDNÁŘOVÁ a Terezie BOKOVÁ. Správní vyhoštění s důrazem na správní uvážení a neurčité právní pojmy. 1., elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita. 196 s. Spisy Právnické fakulty Masarykovy univerzity, řada teoretická, Edice Scientia, 679. ISBN 978-80-210-9495-6. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Správní vyhoštění s důrazem na správní uvážení a neurčité právní pojmy
Název anglicky Administrative expulsion with emphasis on administrative discretion and uncertain legal terms
Autoři BRAŽINA, Radislav, Markéta BEDNÁŘOVÁ a Terezie BOKOVÁ.
Vydání 1., elektronické vyd. Brno, 196 s. Spisy Právnické fakulty Masarykovy univerzity, řada teoretická, Edice Scientia, 679, 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50501 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Čítárna Munispace
ISBN 978-80-210-9495-6
Klíčová slova anglicky administrative expulsion; administrative discretion; non-refoulement; right to fair procedure;
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 3. 7. 2020 13:50.
Anotace
Monografie se zaměřuje na procesní a hmotněprávní otázky spojené s agendou správního vyhoštění, resp. vyhošťování, s přihlédnutím ke specifikům užívání správního uvážení a řádného výkladu neurčitých právních pojmů. Monografie představuje zcela prvotní zpracování dané problematiky v české odborné literatuře. Autoři se primárně zaměřili na otázku limitů správního uvážení a výkladu neurčitých právních pojmů s tím, že podrobili kritické reflexi českou právní úpravu a praxi. Monografie vychází zejména z požadavků (limitů), které plynou (zejména) z Evropské úmluvy o ochraně lidských práv a svobod, soft law Rady Evropy, práva EU, Listiny základních práv a svobod a příslušných zákonných předpisů. Autoři upozornili na nedostatky v právní úpravě i praxi samotné a své kritické závěry doplnili i úvahami de lege ferenda.
Anotace anglicky
The monograph focuses on procedural and substantive issues related to administrative expulsion taking into account the specificities of the use of administrative discretion and the proper interpretation of uncertain legal terms. The monograph represents the very first elaboration of this issue in the Czech literature. The authors primarily focused on the issue of limits of administrative discretion and the interpretation of uncertain legal terms. The monograph is based mainly on Analysis of the requirements (limits) that arise (in particular) from the European Convention for the Protection of Human Rights and Freedoms, the Council of Europe soft law, EU law, the Charter of Fundamental Rights and Freedoms and the relevant legal regulations. The authors drew attention to shortcomings in the legislation and practice itself and brought also their critical conclusions with considerations de lege ferenda.
Návaznosti
MUNI/A/1337/2018, interní kód MUNázev: Správní vyhoštění s důrazem na správní uvážení a neurčité právní pojmy (Akronym: SVSDNSUANPP)
Investor: Masarykova univerzita, Správní vyhoštění s důrazem na správní uvážení a neurčité právní pojmy, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 03:00